Guia per comprar un mòbil: consells per a triar el teu smartphone ideal

com-comprar-el-mobil-ideal-2019
Compartir

L’actual mercat de mòbils és tant extens com variat, amb terminals i models de tota classe i condició pertanyents a tota classe de marques com Apple, Samsung, Sony, Huawei, Xiaomi i moltes més, amb dos sistemes operatius principals: iOS i Android. Per això, és normal que l’usuari mitjà tingui no pocs dubtes sobre quina marca, model o sistema operatiu triar entre tan vasta oferta mòbil; fins i tot pot entrar en joc el mercat de terminals re-acondicionats a preus més econòmics, cada vegada més present entre els compradors de telèfons intel·ligents.

Per això, des d’YCOM, t’oferim una completa guia amb els millors consells a l’hora de comprar un nou telèfon intel·ligent.

9 trucs clau per a comprar el mòbil

Existeixen moltes característiques que hem de tenir presents a l’hora d’adquirir un nou smartphone; des de la fragmentació de hardware entre mòbils iOS i Android al nombre d’aplicacions disponibles entre tots dos sistemes operatius. Segueix els següents consells per a decidir-te pel mòbil que millor s’adapti a les teves necessitats!

#1 Sistema operatiu: iOS o Android

Els dos sistemes operatius per excel·lència del mercat: iOS i Android, d’Apple i Google, respectivament. Així, la quota de mercat d’Android és molt més extensa, amb infinitat de terminals de tota classe i condició de moltes marques diferents; d’altra banda, iOS només està present en Apple, amb molts menys models disponibles d’iPhone però amb una quota de mercat també molt elevada, malgrat els seus preus més elevats.

Avantatges i inconvenients: Apple maneja d’una forma més eficient l’espai i el rendiment del terminal quan tenim diverses apps obertes i, normalment, ocupen menys memòria interna que les mateixes apps en Android. I és que els desenvolupadors solen optimitzar millor les aplicacions en iOS. Per contra, Apple és molt més estricta amb les apps publicades en el seu basar digital, amb el que Android compta amb un catàleg molt més gran; en aquest sentit, iOS compta amb una major seguretat a l’hora de descarregar apps que poden resultar malicioses.

#2 Fragmentació de hardware

iOS és un sistema molt més tancat que Android, ja que Apple fabrica i munta els seus propis components per a un nombre de dispositius diferents molt de menor en comparació a Android. D’altra banda, Android disposa de molta més llibertat i opcions, tant pel que fa a software com de models de mòbils diferents. Les necessitats i gustos de cada usuari faran que es decantin per una opció o una altra.

#3 Aplicacions i software

Si ets un usuari habitual d’apps i entorns Google serà més recomanable optar per un terminal Android, ja que és la mateixa Google la que optimitza les seves aplicacions i recursos per al seu propi sistema operatiu, així com serveis en el núvol i de còpies de seguretat de perfils, arxius i elements multimèdia. D’altra banda, Apple compta amb les seves pròpies eines, tant d’apps, serveis i comptes d’usuari.

#4 Emmagatzematge intern

Avui dia, els mòbils de gamma mitjana i alta ja compten amb suficient espai d’emmagatzematge intern, però evidentment, a més GB més espai i millor rendiment. Degut a la grandària de les apps actuals i les fotos i vídeos que vulguem emmagatzemar, el mínim és comptar amb 32 GB per a una major comoditat, encara que ja hi ha terminals amb 64 GB, 128 GB i més. A més, també resulta molt interessant comptar amb ranura per a targetes microSD per a així augmentar considerablement l’espai intern d’una forma senzilla i barata. Per desgràcia, els iPhone no compten amb aquest tipus de ranures per a augmentar el seu espai intern.

#5 Memòria RAM i rendiment

Els models Android més avançats compten amb grans quantitats de memòria RAM (4, 6 i fins a 8 GB), mentre que els iPhone presenten quantitats menors, entorn d’1 o 2 GB; i és que iOS gestiona molt millor la quantitat de memòria necessària per al seu funcionament òptim gràcies al seu ecosistema molt més tancat. En canvi, Android necessita comptar amb un maquinari més potent per a obtenir resultats similars; això sí, un hardware superior necessita també de major bateria, alguna cosa que pot afectar l’autonomia dels mòbils.

#6 Mida i resolució de pantalla

Els models de mòbils més actuals comencen a apostar per una proporció de 18,5:9 en lloc de la més tradicional 16:9, amb marcs més fins o inexistents, amb grandàries de 5,5 i 6 polzades i amb resolucions, els més avançats, Full HD o QHD a través de panells LCD (els més estesos) o OLED, de major qualitat. Si vols usar el mòbil amb una sola mà, no recomanem més de 5,5 polzades per a així manejar una grandària gran però no exagerat.

#7 Nombre de càmeres

A major nombre de càmeres no significa una major qualitat fotogràfica; i és que els models actuals ja comencen a apostar com a mínim amb dos objectius posteriors, encara que alguns ja equipen 3, 4 i fins i tot més. La qualitat de les fotos depenen de molts altres factors, com els megapíxels, la marca de l’òptica o la grandària d’obertura del sensor, a més d’altres afegits com l’estabilització d’imatge.

#8 Càrrega ràpida i autonomia

Com diem, a major potència necessitem més capacitat de bateria perquè el terminal aguanti el suficient temps sense haver-se de recarregar. Per això, és interessant comptar amb la capacitat més gran possible de bateria, entorn dels 3.000 mAh. A més, la càrrega ràpida és essencial en capacitats tan altes, per a així guanyar temps amb cada càrrega de bateria, recarregant un 50% de bateria en tot just mitja hora. Una altra característica que comença a estar molt present és la càrrega sense fil, la qual cosa ofereix una major versatilitat de càrrega.

#9 Connectivitat

Els nous mòbils aposten cada cert temps pels nous estàndards de connectivitat, per a així millorar la connexió ja sigui a través de Wifi, Bluetooth o el port USB Tipus-C. Així, assegura’t que el mòbil sigui compatible amb la banda Wifi de 5 GHz per a una major velocitat i estabilitat. D’altra banda, ha de suportar Bluetooth 5.0. Finalment, l’USB Tipus-C comença a ser l’estàndard de connexió per cable, ja sigui per a la càrrega de bateria o per a connectar el mòbil a altres dispositius com un ordinador.

Fins aquí la nostra guia per a comprar un smartphone (el teu smartphone perfecte) aquest any 19. Compra amb criteri!

Etiquetes: