Com configurar el teu Apple Watch

Compartir

El pas a pas per a començar a utilitzar el teu nou rellotge.

M’ha arribat l’Apple Watch. I molt més aviat del que m’esperava. Portava dies indecisa sobre quin model (Sport o Watch; el model superior ni plantejar-m’ho), quina corretja o tanca i quina mida (de 38 o de 42) escollir.
Aquell neguit inexplicable que ens agafa als frikis de la tecnologia quan hem decidit comprar alguna cosa fa que no em plantegi trobar un dia per anar a Barcelona i reservar hora a l’App Store per emprovar-me tots els que vulgui i comprar-lo en persona. Així que divendres a les 7:01 del matí ja estava instal·lada amb un cafè davant del meu iPad a punt per comprar-lo. Finalment, el fet de voler comprar-lo en el mínim temps possible per no haver d’esperar setmanes a que m’arribi, fa que s’esfumin els darrers dubtes i em decideixi pel model Watch de 38 amb corretja Milanese Loop (potser per això el model desitjat surt de Milà i passant per Brussel·les arriba a Barcelona). Puntualment, el dimarts a mig matí ja el tinc aquí i us avanço no m’ha defraudat gens ni mica.

Tampoc he volgut reservar hora per la videoconferència sobre el seu funcionament que Apple m’ha ofert per correu electrònic i en obrir el paquet m’he trobat que, com en tots els productes Apple, les instruccions són mínimes. Només hi ha quatre instruccions bàsiques sobre el com moure’t per la interfície del rellotge però res de res sobre com posar-lo en funcionament.

La intuïció (i el fet que l’Apple Watch només tingui dos botons, m’hi ajuda) fa que premi el botó inferior del rellotge i m’aparegui el tan conegut logotip de la poma. Tot seguit em demana que l’enllaci amb el telèfon i, de cop i volta, em va a la memòria que la darrera actualització del meu iOS em va instal·lar l’aplicació Apple Watch al meu iPhone. Engego el Bluetooth de l’iPhone, obro l’aplicació i clico a Comença a enllaçar a l’app i al rellotge. Apareix una animació a l’aplicació que em diu que centri la pantalla del rellotge dins del requadre per capturar-lo amb la càmera i ja tinc ambdós dispositius enllaçats.

image1

Ara toca configurar el dispositiu i el primer que em pregunta és a quin canell porto el rellotge.

image2

Després d’acceptar els Termes i les condicions del contracte (vés quin remei!), em demana el meu ID d’Apple.

image33

Tot seguit em demana si activar els serveis de localització, Siri i si vull enviar la informació de Diagnòstic i ús a Apple. Si no vols activar-los ara, no t’amoïnis, sempre podràs fer-ho posteriorment des de la mateixa app però estigues alerta que els canvis que facis en un dispositiu, també es faran a l’altre.

El següent pas és establir un codi per a l’Apple Watch. Aquest codi te’l demanarà el rellotge cada vegada que te’l treguis del canell per a que els ulls curiosos (i les mans llargues) no puguin accedir a les teves dades. Quan entri en funcionament l’Apple Pay necessitaràs introduir el codi per pagar.

image4

Vols desbloquejar el rellotge alhora que desbloqueges l’iPhone? Pots fer-ho marcant aquesta opció.

image5

Arriba l’hora d’instal·lar les aplicacions compatibles amb Apple Watch que tinc descarregades a l’iPhone. Puc fer-ho ara de forma automàtica o bé manualment més tard. Com que vull controlar la quantitat de dades que emmagatzemarà el meu rellotge (i continuo sense tenir espera), escullo fer-ho més tard. La sincronització dura només uns tres minuts.

image6

image7

Ja puc començar a utilitzar el rellotge i a personalitzar-lo amb detall. El que puc avançar-vos és que, encara que el funcionament de la interfície sigui diferent de l’iPhone i l’iPad, no he trigat gens en acostumar-m’hi. I, ben al contrari del que he llegit en alguns llocs, quan aixeques el canell per veure-hi l’hora, que és que de veritat compta en un rellotge, l’Apple Watch m’ha mostrat la pantalla a la primera.

Imatge que il·lustra la portada de l’usuari Kārlis Dambrāns, a Flickr sota llicència Creative Commons.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: