Com desinstal·lar videojocs i programes a Windows 10 i Steam

jocs-a-steam
Compartir

 

La quantitat d’espai d’emmagatzematge en el nostre ordinador ha estat sempre un assumpte important per a aquells usuaris aficionats als videojocs, als continguts multimèdia com a pel·lícules o sèries o fins i tot per a aquells que useu el PC de forma professional i treballeu amb arxius de gran grandària, com en el sector audiovisual.

I encara que la quantitat de gigaoctets o terabytes segueix creixent amb el pas dels anys i les noves tecnologies, també augmenta la grandària dels arxius d’instal·lació, sigui de jocs, continguts multimèdia o programes. El problema és encara major amb els nous discos tipus SSD, que tot i que són molt més ràpids, el seu espai acostuma a ser més limitat que els discos durs tradicionals.

Per això, a YCOM us oferim un tutorial sobre com desinstal·lar videojocs i programes a Windows 10 i Steam per aprendre a alliberar espai al PC d’una forma ràpida i senzilla, desinstal·lant aquells videojocs, programes o aplicacions que ja no usem.

Com esborrar jocs i aplicacions a Windows 10 i Steam

El primer que aprendrem és a desinstal·lar un videojoc o programa a Windows 10; per a això, segueix els següents passos:

 1. Prem sobre la icona d’inici de Windows 10.
 2. Fes clic a Configuració, la icona amb el símbol de l’engranatge.
 3. Selecciona Aplicacions i Característiques.
 4. Busca el videojoc o programa que vols desinstal·lar.
 5. Fes clic sobre el videojoc o programa que vols esborrar.
 6. Prem sobre l’opció Desinstal·lar que apareixerà en la part superior.

Una vegada ja sapiguem com esborrar videojocs o programes per Windows 10, aprendrem com eliminar aplicacions natives de Windows 10. I és que a través de la botiga oficial de Microsoft podem descarregar multitud d’aplicacions especialment dissenyades per a l’última versió del seu sistema operatiu per a ordinadors.

I per bé que generalment no ocupen massa espai, fàcilment podem arribar a tenir instal·lades diverses desenes d’elles, ocupant un espai considerable en el PC. Per a això, segueix els següents passos:

 1. Prem sobre la icona d’inici de Windows 10.
 2. Busca l’aplicació que vols desinstal·lar.
 3. Situa el punter sobre l’accés o icona a l’aplicació.
 4. Fes clic dret en el ratolí.
 5. Prem sobre l’opció Desinstal·lar.

Ara deixem enrere els videojocs i programes natius de Windows 10 per fer el salt a Steam, la plataforma de distribució digital de videojocs més popular del món en PC, on podem arribar a acumular desenes i desenes de videojocs instal·lats que ocuparan una grandària considerable del nostre emmagatzematge principal.

Així, si volem desinstal·lar un videojoc en concret o varis dels quals tinguem instal·lats, tan sols hem de seguir els següents passos:

 1. Accedeix a Steam a través del seu accés directe a Windows.
 2. Prem sobre el menú Biblioteca, situat en la part superior esquerra de la finestra principal.
 3. Busca el videojoc que vulguis desinstal·lar del teu PC.
 4. Fes clic dret sobre el videojoc a desinstal·lar amb el teu ratolí.
 5. Prem sobre l’opció Desinstal·lar.

Una vegada hàgim desinstal·lat els videojocs que hàgim seleccionat, les llicències romandran associades al nostre perfil, amb el que podrem tornar a instal·lar-ho totes les vegades que vulguem si tenim el suficient espai d’emmagatzematge lliure.

Esperem que t’hagi servit aquesta guia sobre com desinstal·lar videojocs i programes a Windows 10 i Steam!

Gemma
Etiquetes: