Com donar-se de baixa de Facebook

compte-facebook
Compartir

 

Vols dir-li adéu a una pàgina de Facebook que tens en desús? Has decidit prendre’t unes llargues vacances amb el teu perfil personal? Acabes d’aterrar en el lloc indicat per descobrir-ho. I és que encara que sembli una tasca bastant senzilla, donar-se de baixa de Facebook no és tan fàcil com sembla.

Per què Facebook posa tantes traves a l’hora d’eliminar un perfil personal en aquesta xarxa social? A la xarxa social del senyor Zuckerberg odia que els usuaris l’abandonin! Per aquest motiu posa tants obstacles pel camí. En canvi, per eliminar una pàgina, el procés és molt més senzill.

Des d’YCom, t’expliquem tot el que cal fer per donar-se de baixa de Facebook.

 

Com esborrar el compte de Facebook

Abans de prendre aquesta gran decisió, donar-se de baixa de Facebook, és essencial que et facis les següents preguntes per tenir-ho clar: vols desaparèixer del mapa de Facebook per sempre? O per contra, t’agradaria prendre’t un descans temporal del teu perfil personal?

I és que, si solament vols abandonar el teu compte durant x període de temps, no és gens aconsellable que eliminis el teu perfil de Facebook per sempre. Llavors, quina diferència hi ha entre desactivar i eliminar un compte en aquesta xarxa social?

La diferència és:

Si desactives el teu compte…

 • Pots tornar a activar el teu perfil quan vulguis.
 • Els usuaris de Facebook no podran veure la teva biografia ni buscar-te a la xarxa social.
 • Es mantindrà alguna que una altra informació que vas fer abans de desactivar-la, com per exemple: missatges privats.
 • Facebook guardarà per a tu la teva informació de contacte i els teus amics. D’aquesta forma, quan tornis a activar-la no hauràs de començar de zero.

Si elimines el teu compte…

 • L’anul·lació del teu compte no es durà a terme de manera immediata. I és que si inicies sessió durant aquest temps, es cancel·larà el procés d’eliminació. Si vols dir-li adéu, fes-ho des del minut 1!
 • Una vegada que hagis eliminat el teu perfil de Facebook no podràs recuperar l’accés del teu compte.
 • El procés pot trigar fins a 90 dies. Durant aquest temps, ja no podràs accedir a la teva informació en Facebook.
 • Hi ha accions que es mantindran una vegada que eliminis el teu compte. Com per exemple: pot ser que alguns dels teus amics conservin els teus missatges privats. Per què? Això succeeix perquè els missatges no s’emmagatzemen en el teu perfil.
 • Pot ser que les còpies d’alguns materials, com els registres, romanguin en la teva base de dades però es disgreguin d’identificadors personals.

Passos per desactivar el perfil de Facebook

Ho tens clar, vols desactivar el teu compte per prendre’t unes curtes o llargues vacances en aquesta xarxa social. Ara bé, què has de fer? Segueix aquests passos:

 1. Dirigeix-te al Menú del teu perfil personal de Facebook i fes clic en Configuració.
 2. Una vegada allí, punxa a Administrar compte (dins de la pestanya General).
 3. Quan estiguis dins, fes clic on diu Desactivar el teu compte.
 4. Per acabar, Facebook et demanarà de nou la teva contrasenya per tenir clar que ets tu i no una altra persona la que vol desactivar el perfil en qüestió.

Passos per eliminar el perfil de Facebook

Què prefereixes dir-li fins a sempre al teu compte de Facebook? També ho pots fer. Això sí, la xarxa social no t’ho posarà tan fàcil com sembla, ja que et posarà més condicions que una hipoteca perquè no abandonis “el vaixell”!

 1. El primer de tot, Facebook et demana que descarreguis una còpia de tota la teva informació per si arribés el moment del penediment. Ho té tot pensat!
 2. Si ja ho tens més que decidit. Logueja’t al teu compte de Facebook. Una vegada que estiguis dins, punxa en el botó blau que diu Eliminar el meu compte.

Medita-ho ben perquè després no hi haurà volta enrere!

 

Sembla que ha estat bastant fàcil donar-se de baixa de Facebook, veritat?

Atenció! Si et pica la curiositat i et deixes convèncer per algun dels mails que t’envia Facebook, tingues en compte que si han transcorregut 90 dies, tot haurà desaparegut.

Gemma