Com millorar el senyal a casa ─ TRUC WI-FI!

fibra-optica
Compartir

Amb l’arribada de la fibra òptica a les nostres llars, són moltes els avantatges de disposar d’una major velocitat de connexió a Internet, tant per a la baixada i pujada de dades com per a una major rapidesa en descàrregues i serveis d’streaming. Encara que podem trobar-nos amb el cas que la nostra instal·lació Wi-Fi no sigui la més òptima per cobrir totes les necessitats de la nostra llar, especialment en tot el referent a la cobertura de senyal del nostre router.

Per això, a YCOM t’expliquem com millorar el senyal a casa i tenir la cobertura més àmplia possible a cada racó del teu pis.

Els millors trucs per millorar el senyal a casa

T’ensenyem els millors trucs per augmentar el senyal Wi-Fi del teu router en el teu pis o casa:

1. Lloc i posició del router

Comencem amb el consell més evident, la localització i posició del nostre router. I és que no sempre comptem amb el lloc idoni per situar el router, ja sigui per problemes d’instal·lació de l’entrada de fibra òptica a la nostra llar o per falta d’espai per col·locar-lo.

Encara que sempre hem d’intentar col·locar el router el més a prop possible de la zona on utilitzarem més sovint els nostres dispositius (smartphones, tablets, SmartTV, ordinadors, portàtils, consoles de videojocs…) que requereixin connexió sense fil a Internet. Si posicionem el router al centre de la nostra llar tindrem majors possibilitats de rebre la millor connexió Wi-Fi a totes les nostres habitacions!

A més, hem de procurar situar el router en un lloc elevat, mai tancat en un armari o moble; al terra tampoc sol ser el millor lloc, ja que també pot rebre cops no desitjats.

2. Amplificació del senyal

Sovint, encara que situem el router en el lloc més centrat possible de la nostra llar, el senyal Wi-Fi pot ser que no arribi amb la intensitat desitjada a tots els racons del nostre pis o casa a causa de parets més gruixudes, llargs passadissos i girs entre estances que poden dificultar la propagació del senyal. Per sort, podem adquirir un amplificador de senyal Wi-Fi, petits dispositius de la grandària d’un endoll que propaguen i amplifiquen el nostre propi senyal Wi-Fi en punts on no arriba amb la intensitat que ens agradaria.

El mercat dels amplificadors Wi-Fi és molt gran i podem trobar de tota classe i preu, encara que els models més populars de marques reconegudes es mouen entre els 20 i 30 euros. Això sí, si comptem amb una casa o un pis amb molts metres quadrats, pot ser que un amplificador comú no sigui suficient, amb el que haurem de recórrer a repetidors W-iFi de major potència, una mica més cars però que garanteixen també millors resultats.

3. Actualització del router

En l’actualitat es llancen actualitzacions a tota classe de gadgets, fins i tot en aparells electrònics que mai pensaríem a actualitzar de cap manera. Els actuals routers són uns d’aquests dispositius que també podem actualitzar per gaudir sempre de la seva millor versió en aspectes tan importants com l’emissió de senyal Wi-Fi o la seguretat davant amenaces de tercers. Per a això tan sols hem d’accedir a la configuració del router i comprovar l’apartat de les actualitzacions:

  1. Usa un ordinador connectat a la xarxa Wi-Fi del router.
  2. Tecleja la següent adreça en el teu navegador: 192.168.1.1.
  3. Introdueix l’usuari i la contrasenya.
  4. Ja pots configurar el router des del teu PC!

4. Canviar de canal i banda en el router

Aquesta opció és només recomanable per a usuaris avançats amb un mínim de coneixements sobre el funcionament dels routers i les connexions Wi-Fi; en cas contrari, podríem tocar alguna cosa que podria desconfigurar per complet el dispositiu i quedar-nos sense connexió.

  • Canviar de canal: Al costat del nostre senyal Wi-Fi poden existir altres senyals que poden interferir en la qualitat del mateix senyal. Per saber si el canal usat interfereix amb altres senyals al nostre al voltant, podem utilitzar una aplicació per a nostre smartphone anomenada Wi-Fi Analyzer per trobar així canals menys saturats i moure el nostre senyal a un d’ells. Normalment, els canals 1, 5 i 11 són els que millors resultats ofereixen.
  • Canviar de banda: Existeixen dos tipus de bandes per les quals es mou el nostre senyal Wi-Fi, de 2,4 GHz i 5 GHz. Podem provar de canviar de banda si veiem que tenim problemes amb l’actual, però això sí, hem de tenir clar que el primer senyal ofereix un menor abast a més potència, mentre que el primer ofereix just el contrari. Així sabrem si els nostres problemes vénen determinats per errors de potència o abast.

5. Detectar possibles usuaris no autoritzats

Actualment, gairebé cada llar té el seu propi senyal Wi-Fi a través del seu propi router, amb el que és habitual que des de casa rebem multitud de connexions alienes. Tampoc és gens estrany que veïns amb suficients coneixements d’informàtica es facin amb la nostra clau per connectar-se a la nostra xarxa sense la nostra autorització, aprofitant-se del nostre Wi-Fi sense gastar un cèntim, la qual cosa pot provocar errors de xarxa pel fet de tenir massa dispositius connectats.

Si volem assegurar-nos que ningú aliè es connecta a la nostra xarxa sense permís, podem entrar a la configuració del router i comprovar els dispositius connectats. Si veiem algun dispositiu desconegut, és un usuari paràsit!

La millor solució és canviar la contrasenya per defecte i fer el mateix procediment de tant en tant.

També podem ocultar la nostra xarxa Wi-Fi perquè no aparegui en les cerques de xarxes de persones alienes a la nostra llar i que només nosaltres puguem conèixer de la seva existència. Per a això tan sols hem d’accedir a la configuració del router des d’un PC i habilitar o deshabilitar el SSID del nostre router.

Amb aquests trucs infal·libles per millorar el senyal a casa, no tornaràs a maleir la teva operadora de dades. Be networked, my friend!

Gemma
Etiquetes: