Com obrir un fitxer ZIP — En 1 minut!

obrir-arxiu-zip
Compartir

Si algú vol enviar-te un arxiu gran, o diversos arxius alhora, pot usar WinZip per comprimir els arxius. Això comprimeix els arxius perquè no hi hagi dificultat a enviar-los en un sol e-mail. Els arxius comprimits també ocupen menys espai quan s’emmagatzemen en l’equip. Si això es fa amb un arxiu de Word, per exemple, en lloc d’un arxiu .doc al final de l’arxiu, l’arxiu tindrà ara un arxiu.zip al final del seu nom. És clau saber que els arxius Zip han de ser descomprimits abans de poder veure’ls. Si tens Windows XP o posterior, disposaràs d’una funció integrada per obrir un fitxer zip, en cas contrari hauràs d’utilitzar un programa especial, com WinZip. A YCOM t’ensenyem com obrir un fitxer zip

Obrir un arxiu de Word comprimit et costarà sols 1 minut!

Obrir un fitxer zip en 5 passos

Un arxiu ZIP és una versió comprimida d’un arxiu normal, S’utilitza principalment per reduir la grandària de l’arxiu, permetent així una velocitat de descàrrega major o per poder adjuntar-ho a un correu electrònic. Els arxius poden comprimir-se o descomprimir-se molt fàcilment usant una aplicació integrada en Microsoft o Macintosh, Moltes persones trien comprimir documents de Word perquè d’aquesta manera tindran una grandària més reduïda en comparació a un altre tipus d’arxius.

 

 1. Instal·la l’aplicació WinZip en el teu ordinador. Està disponible a www.winzip.com. En general, ve amb un període de prova gratuït de 30 dies. Hi haurà instruccions clares sobre com descarregar l’aplicació i instal·lar-la en el seu ordinador. Una vegada que tinguis WinZip en funcionament, la vida serà més fàcil!.
 2. Descarrega els arxius comprimits que rebi com a arxiu adjunt de correu electrònic de la forma habitual.
 3. Fes doble clic en la icona de l’arxiu. S’obrirà el quadre de diàleg de l’assistent de WinZip i la llista d’arxius apareixerà en el costat dret del quadre.
 4. Fes doble clic en l’arxiu que desitges obrir. S’obrirà un quadre de diàleg demanant-li que confirmi que desitja obrir l’arxiu. Selecciona OK.
 5. S’obrirà l’arxiu. Pots visualitzar-ho i guardar-lo de la forma habitual.

Com obrir un fitxer Zip amb contrasenya

Les contrasenyes s’estableixen en arxius zip amb la finalitat de preservar la confidencialitat de la informació, que conté l’arxiu. Nosaltres recomanem amb èmfasi que la contrasenya que creîs sempre contingui una combinacó alfanumèrica i caràcters especials.

Algú, per contra, crear contrasenyes simples, tals com 123 o abc. En qualsevol cas, sigui quina sigui la complexitat, la contrasenya tendeix a ser oblidada.

Mira de recordar la contrasenya per a l’arxiu zip que vas crear fa 5 anys, si, per descomptat, no s’utilitza des de fa anys una i la mateixa contrasenya per a totes les ocasions. En tals casos, es necessites un programa per buscar contrasenyes oblidades als arxius zip. Per exemple, Recuperar contrasenya zip es pot fer amb el programa Manyprog Zip Password Recovery.

Alguna vegada has pensat en el que s’utilitza arxius de còpia de seguretat? En primer lloc, la còpia de seguretat – una compressió d’un o més arxius i posar-los en un sol arxiu.

 • Arxius comprimits ocupen molt menys volum, per la qual cosa l’arxiu s’utilitza amb la finalitat d’estalviar espai en disc.
 • La compressió d’arxius també es justifica quan s’envien per correu electrònic, ja que fins i tot si tens tràfic il·limitat i Internet d’alta velocitat, no obstant això, alguns serveis de correu electrònic imposen restriccions en la grandària dels arxius adjunts enviats.
 • I, finalment, l’arxiu de dades només ha de la informació de respatller.
 • No tots els tipus d’arxius es comprimeixen per igual. Per exemple, molt bé els arxius creats amb MS Office, així com imatges en format BMP i WEB pàgines comprimit.
 • Les pel·lícules i molts formats de música, així com molts arxius d’imatges es comprimeixen gairebé.
 • El Programa Archiver, com WinZip, que comprimeix i descomprimeix arxius amb relació de compressió ajustable.
 • Has de tenir-se en compte que la mida postal és quelcom major que, per exemple, rar o 7z, però la capacitat de crear arxius d’extracció, l’enorme popularitat del format de postal, així com la formació d’alta velocitat d’arxius zip fer ús d’aquest format, i WinZip Archiver és justificada.

Fins aquí aquest tutorial sobre com obrir un fitxer zip amb contrasenya i sense! La tecnologia ha vingut per facilitar-nos la vida i des d’yCom.cat, te la facilitem nosaltres a tu.

Gemma