Com protegir un PDF

macbook-laptop
Compartir

 

Els PDF són el més semblant que té Internet a un document en paper. Són estàndard, tenen el mateix aspecte en tots els sistemes, independentment de les fonts que hagi instal·lat, i normalment no són alguna cosa que els usuaris puguin editar. Però si vols protegir-los, necessites saber com protegir un PDF amb contrasenya. Afortunadament, amb els PDF hi ha suport per a encriptació protegida per contrasenya integrada directament en el format. Ja sigui que estiguis executant un PC amb Windows o un sistema Mac hi ha alguns mètodes diferents per fer-ho i aquesta guia li guiarà a través de cadascun d’ells, pas a pas.

Des d’YCom t’assegurem que protegir un PDF amb una contrasenya no és difícil. Només has de seguir aquests passos:

 

Com protegir un PDF en Windows

Protegir un PDF amb contrasenya en un equip amb Windows no és tan fàcil com caldria esperar. Encara que programes premium com Microsoft Word i Adobe Acrobat poden solucionar-ho amb facilitat, Windows no ofereix una eina llesta per usar de la mateixa manera que MacOS.

Fes-ho! Afortunadament, sempre pots optar per la versió de prova gratuïta de set dies de Adobe Acrobat Pro DC, o utilitzar una aplicació gratuïta com PDF Merger. Desglossem tots dos mètodes, començant per la versió de prova gratuïta d’Acrobat.

Protegir un PDF amb Adobe Acrobat

Pas #1: Ves a la pàgina principal de la versió de prova gratuïta de Adobe Acrobat Pro DC i fes clic en el botó blau Comencem. Hauràs de registrar-te per obtenir un compte d’Adobe Creative Cloud, la qual cosa implica proporcionar el teu nom, l’ adreça de correu electrònic i crear una contrasenya totalment nova.

Tot seguit, fes clic en el botó de registre en la part inferior dels formularis. Des d’allí començarà la descàrrega.

Pas #2: Si encara no tens instal·lat Adobe Acrobat Reader, necessitaràs instal·lar la versió DC Pro, en cas contrari simplement actualitzaràs el que ja tens instal·lat a la versió amateur (no Pro). Si se’t pregunta si desitja comprar o simplement continuar la seva prova ara com ara, tria l’opció per continuar.

Pas #3: Una vegada que hagis iniciat Adobe Acrobat Pro DC, si encara no ho has fet, assegura’t d’Iniciar sessió utilitzant l’enllaç situat en la cantonada superior dreta. A continuació, fes clic en el menú Arxiu en la cantonada superior esquerra i selecciona Obrir. Selecciona l’arxiu PDF que desitges protegir amb contrasenya des de la seva respectiva ubicació d’emmagatzematge i fes clic en el botó Obrir.

Pas #4: Clica de nou en el menú Arxiu quan vegis el document obert, seguit de Propietats i, a continuació, fes clic en la pestanya Seguretat.

Pas #5: Fes clic en el menú desplegable al costat de Mètode de seguretat, després selecciona Seguretat de contrasenya de la llista d’opcions.

Pas #6: Apareixerà una finestra demanant-te una contrasenya. Marca la casella Sol·licitar contrasenya per obrir el document i introdueix la contrasenya desitjada en el camp de text corresponent.

Atenció! Si estàs enviant aquesta contrasenya a altres persones, probablement és millor triar-ne una que no utilitzis per a altres serveis. Les versions recents d’Adobe fins i tot qualificaran el grau de dificultat de la teva contrasenya, així que intenta triar una contrasenya que obtingui una bona qualificació. Preferiblement un que inclogui una combinació de lletres minúscules, majúscules i nombres.

Recorda! Si et preocupa oblidar-la, sempre pots usar un administrador de contrasenyes!

 

Com protegir un PDF en Mac

El teu Mac ve amb Preview, un programari capaç d’obrir la majoria dels documents i formats d’imatge. També ofereix algunes funcions bàsiques d’edició, per la qual cosa la cridem l’aplicació Paint oculta en tots els Mac. Resulta que aquest mateix programa pot xifrar qualsevol PDF en uns pocs passos.

Pas #1: Inicia la vista prèvia, fes clic en el menú Arxivo en la cantonada superior esquerra i seleccioni Obrir. A continuació, selecciona l’arxiu PDF que vols protegir amb contrasenya des de la seva respectiva ubicació d’emmagatzematge i clica en el botó Obrir.

Pas #2: Una vegada que hagis acabat d’editar el document PDF que vols protegir amb contrasenya, fes clic de nou en el menú Arxiu i selecciona Exportar en el menú desplegable resultant. A continuació, anomena i seleccioni una ubicació d’emmagatzematge per a l’arxiu resultant, marca la casella directament a l’esquerra d’ Encriptar i introdueix la contrasenya desitjada a l’espai proporcionat. Verifiqui la seva contrasenya si se’t sol·licita.

Pas #3: Per assegurar-se que el teu PDF està protegit, obre el PDF recentment modificat en Vista prèvia. Apareixerà una pantalla de sol·licitud de contrasenya que t’indicarà que has protegit correctament el seu document PDF amb una contrasenya.

Després, introdueix la contrasenya correcta i gaudeix de la privadesa del seu nou PDF!

Gemma