Com puc saber el meu número de la Seguretat Social

numero-ss
Compartir

 

No trobes el teu número d’afiliació a la Seguretat Social i el necessites? Et preguntes: i ara com puc saber el meu número de la Seguretat Social? És un codi de vuit dígits al que té dret qualsevol ciutadà. És fonamental per identificar a aquesta persona en les seves relacions amb la Seguretat Social. Aquest nombre no canvia al llarg del temps.

A YCom t’expliquem uns quants trucs o alternatives per  saber quin és el teu número de la Seguretat Social:

8 Trucs per saber el meu número de la Seguretat Social

El número de la Seguretat Social és obligatori per a qualsevol persona que vagi a iniciar una activitat laboral a Espanya, per la qual cosa si és la primera vegada que treballes, hauràs de sol·licitar-ho obligatòriament. A més, també és necessari comptar amb aquest nombre en el cas que siguis beneficiari de qualsevol tipus de pensió o prestació.

Vigila! Tingues en compte no confondre la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) amb l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS). El primer s’encarrega de, entre altres gestions, les afiliacions, altes i baixes dels treballadors, mentre que el segon proporciona les prestacions (assistència sanitària, pensions, etc.)

1. Targeta sanitària

Ho has de saber! El truc més ràpid és mirar-lo a la targeta sanitària, a la part posterior pots veure que posa SS: i alguna cosa similar a: 28 12345678 40, els nombres poden variar però et serveix per identificar on estan els nombres que ens interessen. La sèrie de nombres que veus en cursiva és el nombre de la Seguretat Social. Els 2 primers dígits són els que descriuen el codi de província, els nombres en cursiva el de la SS i els últims nombres els de control.

2. Nòmines

Estàs treballant o tens nòmines guardades d’altres anys? Pots trobar-lo a la zona superior de la nòmina! Com aquest nombre és fix podràs identificar-ho encara que hagin passat diversos anys.

3. Vida laboral

Com en les nòmines, també apareix el número de la SS  a l’Informe de la Vida Laboral.

4. Document de resolució

Has percebut la prestació per desocupació o atur? Pots localitzar el teu nombre en el document de resolució!

5. Receptes mèdiques

Una altra forma molt senzilla d’esbrinar aquest nombre. Segur tens alguna o còpia de la recepta en elles també ve identificat clarament el nombre de la SS.

6. Trucar a la Seguretat Social

Trucar al telèfon 901502050, et demanaran nom i cognoms i el teu DNI i t’informaran de com accedir al nombre.

7. CAP o Centre d’Atenció Primària

Acudir al centre de salut més proper amb el teu DNI, i demanar en informació que et diguin el teu nombre a la Seguretat Social.

8. Seu Electrònica

A través de la Seu Electrònica mitjançant el Servei Duplicat de Document d’Afiliació via SMS, si prèviament li has donat el teu nombre de mòbil a la Tresoreria General de la Seguretat Social.

T’han estat útils els passos per resoldre la pregunta “com saber el meu número de la Seguretat Social”?