Com recuperar converses de WhatsApp

xats-whatsapp
Compartir

 

Per començar, has de saber que WhatsApp fa còpies de seguretat de les teves dades i les emmagatzema en el teu propi mòbil. Ho fa cada dia a les 4 del matí sempre que el telèfon estigui encès. Aquesta opció la pots configurar tu mateix decidint la periodicitat d’aquests backups. Només hauràs d’anar a Ajustos, entrar en Ajustos de xats i Còpia de xats. Això sí, tingues en compte que en recuperar converses de WhatsApp antigues, esborraràs les d’avui.

El motiu? A l’aplicació no li ha donat temps a fer la còpia de la conversa del dia actual, per la qual cosa les perdràs. Ja depèn de tu analitzar què t’interessa més, si el passat o el present. A YCom, t’ensenyem com recuperar-les, tant si ets d’Android o iOS.

Recuperar converses de WhatsApp en Android

Fes-ho! Pot semblar rar, però has llegit bé. El primer que hauràs de fer és desinstal·lar l’app! Per a això veu a la tenda d’aplicacions del teu telèfon i desinstal·la-la. Quan l’hagis fet, torna a instal·lar-la. Quan ho facis, l’aplicació et preguntarà si vols restaurar el teu historial de missatges des de la còpia de seguretat. Dóna-li a restaurar i les teves converses reapareixeran com per art de màgia.

I si les converses són antigues? En aquest cas, hauràs de recuperar-ho d’una còpia de seguretat anterior, que l’app guarda en la targeta de memòria del teu smartphone. Les còpies de cada dia es guarden a la carpeta WhatsApp/Databases i el seu nom és sempre msgstore-aaaa-mm-dd.1.db.crypt7. A més dels arxius de cada dia, trobaràs un genèric anomenat msgstore.db.crypt7 que és l’arxiu encarregat de recuperar una còpia de seguretat. Només hauràs de triar l’arxiu del dia que vols recuperar i reanomenar-lo com msgstore.db.crypt7.

Encara que aquests arxius són fàcils de trobar, pots usar algunes aplicacions de cerca com ÉS Explorador d’arxius.

Quan ja ho tinguis, desinstal·la WhatsApp del teu mòbil, tria la còpia que vols restaurar i reanomena-la, instal·la de nou l’aplicació en el teu telèfon i restaura quan t’ho demani durant el procés d’instal·lació.

Recorda que per recuperar converses de WhatsApp antigues, has d’usar sempre el mateix número de telèfon!

Recuperar converses de WhatsApp en iOS

Si ets d’iOS, iCloud serà la teva taula de salvació. En aquest cas, les còpies de seguretat tenen relació amb el servei en el núvol d’Apple, així que hauràs de recórrer a ella per recuperar les teves converses.

La còpia de seguretat s’emmagatzema en el teu compte d’iCloud, amb totes les teves converses i els arxius multimèdia (els vídeos queden exclosos a causa de l’espai que ocupen). Per fer-les, necessites un dispositiu amb iOS 5.1 o posterior, accedir a iCloud des d’Ajustos>iCloud i activar l’opció Documents i dades. Recorda que necessites espai suficient a iCloud per poder emmagatzemar tot el contingut de les teves converses.

Una vegada que ja tens la còpia de seguretat de les teves converses, el següent pas és recuperar-les. Per a això, hauràs de fer el mateix que amb Android: desinstal·lar i tornar a instal·lar l’aplicació. Una vegada fet això, selecciona Restaurar còpia de seguretat i segueix els passos per a la recuperació de l’historial de xats.

Recupera els xats de WhatsApp!

Si el problema no és el que has perdut, sinó que vols canviar de mòbil i vols conservar les converses, també hi ha solució. Seguint aquests senzills passos, podràs conservar totes les teves converses sense problema:

  • Connecta el mòbil a l’ordinador amb un cable USB. Obre la carpeta WhatsApp/Databases, on es troben les còpies de seguretat. Veuràs els arxius anomenats ‘msgstore‘ seguits de la data corresponent.
  • Guarda la carpeta sencera a l’ordinador.
  • Instal·la WhatsApp en el teu telèfon nou, però no l’obris!
  • Connecta el mòbil nou a l’ordinador amb el cable USB. En obrir la carpeta WhatsApp et trobaràs amb Databases. Si no existeix, hauràs de crear-la.
  • Copia tots els arxius que comencen per mgstore del PC al mòbil.
  • Obre WhatsApp i verifica el número de telèfon.

Esperem que t’hagi estat d’utilitat aquesta guia per recuperar converses de WhatsApp!

Gemma