Com recuperar la contrasenya de Gmail

recuperar-password-gmail
Compartir

 

Gmail és sens dubte un dels serveis de correu electrònic més utilitzats a tot el món. I és que el servei gratuït de Google ofereix la possibilitat de disposar d’un compte de correu electrònic amb bastant capacitat i una eina per gestionar la nostra safata d’entrada bastant completa tant des del navegador com amb l’aplicació mòbil. No obstant això, com en qualsevol altre servei que requereixi identificació és possible que oblidem la contrasenya d’accés.

 

Des d’YCom, t’ensenyem els passos per recuperar la contrasenya de Gmail, tant si l’hem oblidat com si ens l’han robat.

3 passos per recuperar la contrasenya de Gmail

 1. Accedeix a la pàgina d’accés de Gmail i fes clic a l’enllaç He oblidat la meva contrasenya.
 2. Introdueix l’última contrasenya que recordis. Si no recordes cap, fes clic en Prova amb una altra pregunta.
 3. Introdueix l’adreça de correu electrònic secundària que vas utilitzar en configurar el teu compte de Gmail per rebre un missatge de correu electrònic de restabliment de contrasenya.

Gmail disposa de diverses formes de confirmar la teva identitat i restablir o recuperar la contrasenya de Gmail. Afortunadament, tots estan disposats en un petit i agradable assistent que Gmail et guiarà pas a pas.

 1. Iniciar el procés de recuperació de la contrasenya és molt senzill: només has de fer clic a l’enllaç Contrasenya oblidada de la pàgina d’accés de Gmail.
 2. A continuació, se’t mostrarà un missatge en el qual se’t demanarà que introdueixis l’última contrasenya que puguis recordar.
 3. Si pots recordar una contrasenya correcta i tens configurat un sistema de còpia de seguretat, se’t demanarà que continuïs de diverses maneres. Si no en recordes cap, fes clic en Prova amb una altra pregunta.

La següent opció serà enviar un codi a un correu electrònic de recuperació, la qual cosa suposa que tens un correu electrònic de recuperació secundari (que vas configurar fa temps quan vas crear el teu compte de Gmail).

 • T’enviarà un enllaç al teu compte de correu electrònic secundària (que no necessita ser Gmail), amb un codi de 6 dígits que et permetrà configurar una nova contrasenya i recuperar l’accés al teu compte.
 • Comprova el teu correu en aquest compte secundari per veure el codi, després introdueix-lo per desbloquejar un nou generador de contrasenyes. (Els comptes més nous també poden tenir una opció de còpia de seguretat del número de telèfon).
 • Si això no funciona, fes clic a intentar una pregunta diferent de nou. Ara estem entrant en mètodes més antics i menys segurs de protecció de comptes, com a preguntes de seguretat com “quin és el cognom de soltera de la teva mare“.
 • Has de ser capaç de respondre almenys una d’aquestes preguntes!

En aquest punt, crea una nova contrasenya i confirma-la. Ara tens accés al seu compte de nou!

Protegeix el teu compte!

Una vegada que hagis configurat una nova contrasenya, Google et demanarà que comprovis la configuració de seguretat associada al teu compte de Gmail (i al compte de Google més gran en general).

 • Recomanem encaridament que afegeixis un número de telèfon i un correu electrònic de còpia de seguretat actual, si encara no els té associats al seu compte! Permetran una fàcil recuperació a través d’un pin de 6 dígits lliurat per correu electrònic o missatge de text.
 • Encara que Gmail suportava anteriorment preguntes de seguretat, ja no et permet afegir noves preguntes, només eliminar l’accés a les antigues. Aquesta és una mesura que s’ha engegat perquè les qüestions de seguretat empesten a l’hora de proporcionar seguretat real. L’anterior seguirà funcionant sempre que no ho elimini manualment en aquesta pàgina.
 • Una vegada que hagis accedit al teu compte, vés a la pàgina de configuració del compte de Google fent clic en la imatge del teu perfil (és només la primera lletra del teu nom si no has configurat cap) en la cantonada superior dreta i, a continuació, en El meu compte.
 • En aquesta pàgina, fes clic a “Accedir a Google“. Aquí pots comprovar de nou el teu correu electrònic de recuperació i el teu número de telèfon, i veure quins dispositius van accedir per última vegada al teu compte i des de quines ubicacions.

Vigila! Si alguna cosa sembla fora de lloc amb aquest últim, algú pot estar tractant d’accedir al seu compte amb finalitats nefastes!

Imprescindible! Hi ha altres opcions a la pàgina d’inici de sessió que pots explorar per recuperar la contrasenya de Gmail. És molt recomanable configurar l’autenticació en dos passos, i si utilitza aquest compte de Gmail en el teu smartphone, pot obtenir una sol·licitud d’autenticació en lloc d’escriure manualment una contrasenya a la web.

Gemma