Com puc saber els punts del carnet de conduir

punts-del-carnet
Compartir

 

Des que, el 2006, s’instaurés el carnet per punts, molts conductors tenen la curiositat -o necessitat- de conèixer quants punts li queden en el seu permís de conduir, si els han sumat algun punt per bona conducta – o, en cas de ja no tenir punts, què fer per recuperar-los.

Saps quants punts et queden en el teu permís de conduir? Tens ja el màxim de 15 punts que pots aconseguir? Si vols esbrinar-ho, consultar els punts del teu permís és molt fàcil: a YCom t’expliquem com fer-ho per saber els punts del carnet de conduir.

 

Passos per saber els punts del carnet de conduir

Cada conductor pot consultar els punts del seu permís gratis i a través de la web de la DGT; pel que només necessitaran:

  • Un ordinador/smartphone amb connexió a Internet
  • Un compte de correu electrònic vàlida
  • El DNI del titular del permís de conduir
  • El permís de conduir el saldo del qual de punts vols consultar

Una vegada tinguis tot el necessari, t’expliquem, pas a pas, com realitzar aquesta consulta:

Pas #1 – Entrar a la web de DGT

Entra en www.dgt.es i, en la columna del mig, Tràmits i multes, prem sobre la pregunta Quants punts tinc? A continuació, s’obrirà una altra pantalla titulada Permís per Punts, en la qual has de prémer sobre la primera opció: Consulta de Punts.

Pas #2 – Consultar els punts amb Clave

Accediràs a una altra pantalla, titulada Consulta de Punts on se’t presentaran tres opcions: informar-te sobre el teu saldo de punts amb Cl@ve –una clau facilitada per l’Administració–, amb certificat digital –o DNI electrònic– o aconseguir aquesta informació amb usuari i contrasenya, pel que simplement hauràs de registrar-te en el sistema. Per utilitzar aquest tercer sistema, acudeix a la part inferior de la pantalla i, en el requadre ombrejat Accés a Consulta de Punts, prem sobre Consulta de Punts amb Usuari i Contrasenya.

Pas #3 – Introduir el  password

Et conduiran a una pantalla, titulada Consulta del saldo de punts (sense certificat) en la qual podràs introduir el teu DNI i contrasenya -si ja et vas registrar- o sol·licitar una alta nova. Per a això últim, hauràs d‘introduir els símbols alfanumèrics que t’apareixen en un requadre acolorit en un altre inferior i, una vegada ho hagis fet -assegura’t que majúscules i minúscules coincideixen-, prémer sobre el requadre groc inferior, amb el text Sol·licitar clau d’accés a la consulta de saldo de punts.

Pas #4 – Introduir dades

El sistema et guiarà a una altra secció, titulada Sol·licitud de clau d’accés, on tindràs, en un primer pas, que introduir el teu NIF i la data d’expedició de la llicència o permís de conducció. Ull amb això últim, per al permís de conduir, es refereix a la data en la qual Tràfic va expedir el teu carnet, la que trobaràs al dors del permís, després de l’epígraf 10.

Pas #5 – Introduir mail

Una vegada el sistema hagi verificat que les dades que has introduït són correctes, et permetrà introduir una adreça de correu electrònic, que hauràs de reescriure a manera de comprovació. Tràfic t’enviarà la teva contrasenya a aquesta adreça de correu.

Pas #6 – Introduir la contrasenya i confirmar-la

Per finalitzar, i quan hagis rebut la teva contrasenya, podràs introduir-la en la pantalla titulada Consulta del saldo de punts (sense certificat). Per seguretat, la web et sol·licitarà que canviïs la contrasenya una vegada més… per una altra que tu mateix triïs. Quan l’hagis fet, ja podràs introduir la nova contrasenya i la web et mostrarà la quantitat de punts dels quals disposes.

 

Seguint aquests passos podràs conèixer, en tan sols uns minuts, quants punts et queden en el teu permís de conduir. A més, i sempre dins de la web de la Direcció General de Trànsit, podràs resoldre molts dels dubtes sobre el permís de conduir per punts. En algun d’aquests apartats també pots saber què fer si has perdut o t’han robat el permís de conduir.

 

Gemma