Com saber si algú et roba el Wi-Fi a casa

com-saber-si-algu-et-roba-el-wifi-a-casa
Compartir

Si detectes que la teva connexió va lenta o no respon al nivell que esperes de descàrrega i pujada de dades, tens un problema de connectivitat domèstica! Gràcies a aquest tutorial, podràs saber quins dispositius i quants d’ells estan connectats a la teva xarxa d’Internet Wi-Fi. I és que, si creus que algú et pot estar robant senyal Wi-Fi a casa, podràs identificar possibles vulneracions de la teva privacitat mitjançant dispositius aliens.

Per a això, utilitzarem diversos mètodes, des d’apps per a mòbils iOS i Android fins a software específic per a PC, a més de recórrer a l’accés directe al nostre router a través d’un navegador d’Internet per a veure la llista de possibles dispositius connectats sense el nostre permís. A continuació, des d’YCOM, t’expliquem com saber si algú et roba Wi-Fi a casa.

Com saber quants dispositius es connecten a la teva xarxa Wi-Fi

La primera opció i potser més accessible és entrar al router des d’un PC o dispositiu amb navegador a Internet connectada a la teva xarxa Wi-Fi. Per a això, segueix els següents passos:

 1. Escriu la xifra 192.168.1.1 a la barra d’adreces del teu navegador.
 2. Introdueix el teu nom d’usuari i contrasenya (admin/admin o admin/contrasenya del router).
 3. Entraràs a la pàgina principal del teu router.
 4. A la primera pantalla d’accés, apareixeran diverses dades informatives referents al router (com els dispositius connectats per Wi-Fi en aquest moment).

D’altra banda, a la pestanya Dispositius desconnectats apareixeran els dispositius que solen connectar-se a la nostra xarxa Wi-Fi però que en aquest moment no es troben connectats. En tots dos casos podem eliminar dispositius connectats o que se solen connectar a través del menú en pantalla, especialment si detectem dispositius aliens o desconeguts.

Descobreix dispositius connectats amb PC Windows

D’altra banda, si volem consultar la llista de dispositius connectats a través d’un PC basat en Windows però no volem accedir al router, podem recórrer al programari Wireless Network Watcher, una aplicació molt fàcil d’usar de NirSoft. Per a descarregar-la tan sols hem de:

 1. Dirigir-nos a la seva pàgina web oficial i baixar el programa.
 2. Instal·la’l com qualsevol altre programa per a Windows.
 3. Quan l’obrim, analitzarà la nostra xarxa Wi-Fi de forma automàtica i mostrarà una llista de tots els dispositius connectats a aquesta, mostrant a més tota mena d’info de cada connexió, com els seus noms, adreces IP o MAC, entre d’altres característiques.
 4. A més, es mostrarà el nombre d’ocasions en les quals s’ha connectat cada dispositiu.
 5. I fins i tot podrem afegir descripcions específiques a cadascun d’ells per a identificar-los fàcilment enfront d’altres possibles dispositius aliens!

Descobreix dispositius connectats amb Mac

En canvi, si tenim un equip MacOS, podem fer el mateix amb un altre programa anomenat LanScan, un software específic que realitzarà un escaneig de dispositius connectats a la nostra xarxa Wi-Fi. Per a això, i una vegada instal·lat:

 1. Prem sobre Lan your Scan, el botó verd de Play situat a la cantonada superior esquerra.
 2. Després de l’escaneig, el programa llançarà les típiques dades amb nom, adreces IP i MAC, etc.
 3. Així podràs identificar fàcilment possibles intrusions de la teva xarxa domèstica d’Internet!

Descobreix dispositius connectats amb mòbil

Més enllà de l’accés al nostre router o mitjançant una aplicació per a Windows, comptem amb altres solucions com la possibilitat de veure quins dispositius estan connectats a la nostra xarxa Wi-Fi mitjançant aplicacions de tercers per al nostre mòbil. Entre les més destacades es troba l’app Fing, compatible amb dispositius iOS i Android, una aplicació molt fàcil d’usar que ens permetrà descobrir intromissions en la nostra connexió privada a Internet.

 • Descarrega-la al teu telèfon smartphone i obre-la.
 • Per si sola, l’app detectarà tots els dispositius que hi ha connectats, de forma ràpida i senzilla.
 • Mostra els dispositius connectats a dalt a l’esquerra, i la llista dels dispositius just a sota.
 • Hi pots trobar des del router al mateix smartphone, passant per mòbils, SmartTV, consoles, ordinadors...

Si prems sobre alguns dels dispositius mostrats, accediràs a la seva fitxa amb tota classe d’informació, des del nombre de vegades que s’ha connectat a la nostra xarxa Wi-Fi a l’adreça IP o MAC del dispositiu sospitós.

Etiquetes: