Com utilitzar el mòbil sense els botons i sobreviure a l’intent

Compartir

Antecedents

Us faré cinc cèntims de la meva experiència, encara que no de forma voluntària, de com podem utilitzar el nostre mòbil intel·ligent sense els botons físics.

Sóc propietari d’un LG Google Nexus 5, i un dels problemes que té un dels millors mòbils del món i d’Android, és que el botó d’encendre i apagar el dispositiu i la pantalla és molt fràgil i es trenca o s’enganxa fàcilment amb els components. I com diu la Llei de Murphy si alguna cosa dolenta t’ha de succeir, passarà. Per tant, jo no podia ser menys amb aquest inconvenient del dispositiu, i fa cosa de dues setmanes, tinc un mòbil totalment funcional amb la versió més recent del sistema operatiu però que el botó per excel·lència no funciona.

El problema

Utilitzant el telèfon com cada tarda vaig notar que es reiniciava de manera continuada i sense parar. “Collons! Ja hi som!” (com diria un culer de tribuna). Començava el petit calvari del dia: Feia dues-tres setmanes que havia ficat la versió estable d’Android Marshmallow 6.0 i aquella mateixa setmana ja li havia fet root (super permisos) i començava a configurar-lo amb vàries millores de rendiment i personalització. El primer pensament va ser una mala configuració, ja que anteriorment no m’havia succeït mai aquest problema, tot i restablir i tornar a configurar els paràmetres de nou no vaig trobar la solució.

El mòbil continuava reiniciant-se cada 10-15 minuts sense haver-hi una explicació lògica al què passava, per tant, continuant amb la primera hipòtesi vaig decidir canviar la ROM per una de personalitzada, la meva elecció va ser Cataclysm ROM. Una certesa haver triat aquesta, ja que tot i ser recent per portar Marshmallow és totalment estable i amb una ampli catàleg de paràmetres per configurar, tot i això, el problema va succeir de la mateixa manera.

Continuant indagant amb les possibilitats esdevingudes vaig veure que l’obstacle persistent com el raig de sol a primera hora del matí continuava, per tant, la segona hipòtesi era canviar els esquemes, és a dir, si no és el programari ha de ser el maquinari, qualcosa, vaig canviar totes les preguntes i gràcies als fòrums vaig veure que no era l’únic desesperat amb l’obstacle que hi havia desenes de persones que tenien el mateix problema, ja no era un peix sol al mar hi havia més acompanyants.

La garantia

Gràcies al fòrum i als usuaris vaig comprovar que per garantia entrava sense cap cost i que la gran majoria d’ells ho havien fet i tramitat. Dit i fet, vaig posar-me en contacte amb el suport tècnic de Google i un noi molt amable em va atendre i va començar a fer les gestions oportunes però tenia dos handicaps afegits: tenia el mòbil desblocat (el carregador d’arrencada i super administrador) i una cosa no menys important, tenir la pantalla trencada en mil bocins. Degut a aquests successos varen notificar-me que no podien arreglar el botó si abans no anava a reparar la pantalla per la mateixa casa, LG.

La sol·lució

Com que estic pensant a canviar-me de mòbil no vull una despesa extra reparant la pantalla, per tant, hi ha solucions de programari que poden arreglar la inhabilitació del botó.

Aquestes solucions les proporciona la mateixa ROM Cataclysm, el nucli RACER i una aplicació del Play Store anomenada Volume Unlock.

Per utilitzar el mòbil sense el botó físic prèviament instal·lat i configurat, hem de fer el següent:

  • Lliscar sobre la barra de navegació per blocar la pantalla del telèfon, gràcies a Cataclysm.
  • Blocar i desblocar amb doble toc pel nucli RACER.
  • I per últim, utilitzan Volume Unlock desblocar la pantalla del mòbil mitjaçant les tecles de volum.

Aquesta és la meva experiència de com he aconseguit utilitzar el meu Nexus 5 utilitzant només les tecles de volum i el programari. Estic obert a contestar les teves preguntes o dubtes de com fer-ho. A tu t’ha passat algun cop?

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: