Comença a Barcelona la VMworld 2014

VMworld 2014
Compartir

La convenció europea de VMware és el marc per a nous anuncis i per facilitar el contacte entre la companyia i els seus socis i usuaris.

La fira de l’Hospitalet acull, un any més, l’esdeveniment corporatiu a Europa de VMware, empresa del món del programari dedicada a les solucions de virtualització. Enguany ha superat xifres d’assistència, amb més de 9.000 assistents.

La convocatòria abraça des d’ahir dilluns (dia reservat als partners) fins al dijous, i serveix a la companyia organitzadora per a presentar noves solucions i contactar directament amb els seus clients, distribuidors i la comunitat de desenvolupadors de solucions vinculades amb el món de la virtualització.

Enguany, el lema de la convenció és “No limits”, per a indicar que mercès a la tecnologia de virtualització de VMware, les organitzacions poden trencar les limitacions que pateixen i anar un pas més enllà però, després de la keynote de Gelsinger, aquest lema bé hagués pogut ser “liquid world” (un món líquid).

Pat Gelsinger, CEO de VMware, en un moment de la seva keynote en el VMworld 2014

Pat Gelsinger, CEO de VMware, en un moment de la seva keynote en el VMworld 2014

I, amb l’adjectiu líquid Gelsinger es refereix a un món en constant canvi, en permanent adaptació, com el curs de l’aigua d’un riu que s’adapta a les roques i els accidents del terreny que va trobant al seu pas.

En l’àmbit tecnològic, aquest panorama canviant i dinàmic també existeix, i ara més que mai. Per exemple, la competència, que abans cada empresa tenia ben clara, ara pot sorgir de qualsevol lloc i en qualsevol moment gràcies en bona part a Internet, i les infraestructures tecnològiques que abans romanien sempre en propietat de l’empresa, ara són compartides parcialment o total amb els proveïdors de serveis.

Aquests canvis han dut els departaments de TI de les empreses a enfrontar-se a diversos reptes: passar del model d’aplicacions en local o client-servidor a apps en el núvol (cloud), el lloguer d’espais virtuals de treball i infraestructura TIC a terceres parts en règim de pagament per ús, o la distribució instantània de noves versions d’aplicacions mercès al cloud, i com gestionar l’impacte que això provoca a les infraestructures.

Públic assistent a la VMworld 2014

Públic assistent a la VMworld 2014

Precisament, i en aquest sentit, VMware aposta fort pel cloud híbrid, al qual defineix com el futur de la infraestructura tecnològica a les organitzacions. I per a recolzar la seva aposta, la companyia ha anunciat un nou centre de dades que servirà als seus clients de VMware vCloud Air, la solució de núvol híbrid de la companyia.

Solucions per a tots els àmbits

Un dels missatges que Gelsinger i els seus han volgut deixar clar és que VMware disposa de solucions per a tota la cadena de treball, des dels servidors fins a l’escriptori.

Aquest 2014, l’estratègia empresarial de la companyia, líder en el sector de la virtualització empresarial segons dades de la consultora IDC, ha tingut i té tres prioritats: el centre de dades definit per programari (software defined data center, el núvol híbrid, i el programari d’usuari final.

Per a la primera prioritat, el centre de dades definit per programari, VMware ha presentat vCloud Suite 5.8, la beta de vSphere 6.0, Virtual Volumes i Virtual SAN 2.0 Beta, així com una solució de data center federat per programari.

VMware EVO és una familia de solucions en les quals s’hi conjuga el programari de VMware amb el maquinari dels diferents partners d’aquesta com, per exemple, HP. El primer producte d’aquesta iniciativa és EVO:RAIL.

EVO:RAIL no deixa de ser un conjunt d’eines com vSphere unificades sota una interfície d’usuari comuna i amigable.

Per al cloud híbrid VMware ha presentat vRealize Suite 6, vRealize Operations (el que fins ara s’ha anomenat vCenter Operations Management Suite), vRealize Code Stream, i la beta de vRealize Air Compliance

Per a l’àmbit dels escriptoris (el sistema operatiu amb el qual treballen els usuaris), VMware ha presentat Horizon Flex, una eina que facilita la gestió i provisió centralitzada d’escriptoris de treball i aplicacions funcionant localment en sistemes Windows i Mac OS, controlant els dispositius que els usuaris porten des de casa seva (BYOD, Bring Your Own Device).

La seguretat és un dels aspectes que es busca cuidar més en aquesta solució, donat que aquí estem parlant d’una solució de núvol públic.

La VMworld encara durarà dos dies més, malgrat que els grans anuncis ja s’han produït amb aquesta keynote inaugural.

Guillem Alsina
Etiquetes: