Comença la distribució d’Android 6.0 ‘Marshmallow’

Compartir

Els Nexus 5, 6, 7, 9 i Player de Google, els primers beneficiats. Us donem algunes recomanacions per fer l’actualització.

Si us semblava que encara feia poc que gaudíem d’Android 5.0 o, fins i tot, si al vostre terminal encara no hi ha arribat aquesta versió del sistema, sapigueu que el ràpid avanç del mercat de les noves tecnologies ha fet que ja tinguem entre nosaltres una nova versió del sistema Android, la 6.0 que rep el nom en codi de Marshmallow.

Ja us en vam detallar les novetats i funcionalitats quan va ser recentment presentat en societat per Google, i us vam dir que aviat es començaria a desplegar. Doncs bé, aquest és el procés que va començar ahir mateix.

I els primers beneficiats d’aquesta nova versió seran els terminals Nexus, els oficials de Google que han anat fabricant diverses marques al llarg dels darrers anys.

En una entrada al seu blog on repassa les principals característiques de l’Android 6.0 Marshmallow, Google indica que els Nexus 5, 6, 7 (del 2013), 9 i el Nexus Player (el reproductor multimedia de la companyia que també empra la mateixa plataforma de programari) ja estan rebent l’actualització.

Per a tots aquells de vosaltres que ens llegiu i que tingueu un d’aquests dispositius, és recomanable que abans de fer la instal·lació, realitzeu una còpia de seguretat de tots els continguts del terminal, especialment fotografies i documents. En principi, el procés hauria de ser inocu de cara a les dades, però sempre existeix la petita possibilitat que alguna cosa surti malament, i no volem perdre-ho tot per no haver-li dedicat uns minuts a fer la còpia de seguretat.

Des d’ara i durant les properes setmanes, les diferents fabricants aniran publicant llistats de terminals i dispositius que es poden actualitzar a la nova revisió d’Android. Les principals companyies encara trigaran en posar-lo a disposició dels seus clients, car han d’adaptar les corresponents personalitzacions en la interficie d’usuari al nou sistema.

Els nous Nexus 6P i 5X són els primers dispositius que ja surten de fàbrica amb Android 6.0 Marshmallow instal·lat.

Guillem Alsina
Etiquetes: