Comencen les proves d’Amazon Prime Air, el drone per fer enviaments d’Amazon

Compartir

Si bé aquesta notícia va semblar un acudit quan va ser presentada l’any passat, fa uns mesos Jeff Bezos, fundador i director executiu d’Amazon, va enviar una carta als accionistes parlant d’Amazon Prime Air i les principals novetats. Aquesta iniciativa pretén fer enviaments de paquets directament a la porta de la casa dels compradors mitjançant drones, els gadgets de moda i la tendència del màrqueting pels propers anys.

Aquest tema s’ha posat realment seriós i ja és, quasi, una realitat. Les autoritats ja s’han encarregat d’imposar restriccions i regular la normativa, unes lleis que per contra han portat molta polèmica i debat. Al territori espanyol ja es va regular l’ús d’aquests dispositius a principis de mes: tots els drones seran considerats aeronaus i hauran de complir la legislació aeronàutica, llevat de casos puntuals amb prèvia autorització. També serà necessari un carnet de pilot per poder conduir aquests gadgets que fins ara s’han utilitzat al marge de les lleis.

Als Estats Units, el govern ha establert zones habilitades per provar els dispositius de manera segura, encara que Amazon ha demanat permís per fer les proves a les seues instal·lacions i acabar de desenvolupar els seus dispositius capaços d’arribar als vuitanta quilòmetres per hora.

Tot i que la FAA (l’autoritat que regeix els vehicles aeris als EUA) ha dit  en una nota que els drones d’Amazon estan expressament prohibits per constituir un ús comercial, el gegant de les compres no es rendeix i assegura en un comunicat que continuen treballant per millorar el servei i sobretot per garantir-ne la seguretat.

De moment els drones d’Amazon només podran transportar paquets de, com a molt, 2,3 quilograms, tot i que la companyia diu que amb aquesta capacitat podran cobrir el 80% de les comandes que solen rebre. Amb aquestes proves estem un pas més a prop de rebre les nostres compres d’una manera molt més ràpida i directa.

Més informació ací.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: