Concurs de hacking sobre targes d’encriptació

Una de les targes d'Akrocard
Compartir

L’empresa catalana Akrocard donarà 10.000 euros a qui sigui capaç de trencar el sistema d’encriptació de les seves targes Safe Keeper Card.

Aquestes targes tenen la mida d’una tarja de crèdit, fabricades en un material plàstic amb un xip al seu interior, que permeten guardar informació d’importància de manera encriptada, concretament fins a cinquanta registres de claus d’accés, tant a serveis en línia com fora de línia.

La interacció amb la tarja es realitza mitjançant un dispositiu NFC com, per exemple, un smartphone, que allotja el programari encarregat de la lectura, escriptura i gestió de la tarja. També s’hi pot accedir des d’un dispositiu equipat amb un lector de targes intel·ligents, com els que permeten llegir la información del nou document d’identitat electrònic.

El servei ofert per Akrocard inclou també la personalització de les targes amb les imatges que el client desitgi.

Tota la informació emmagatzemada a la tarda es troba protegida per un número PIN, i és precisament aquest el protagonista del concurs que organitza la companyia que té la seu a Vall-llobrega, i que premiarà amb 10.000 euros a qui aconsegueixi saltar-se la protecció de la tarja i accedir a la informació que aquesta conté circumvalant el PIN.

A partir d’aquí, els participants han de seguir set pistes en forma d’enllaços (anomenades “les set boles”, en una clara referència a la sèrie de dibuixos animats Bola de Drac).

Per tal de participar en aquest concurs, cal que les persones interessades s’inscriguin a la pàgina web i adquireixin una tarja, la qual té un preu de compra de 25 de euros.

A més del premi en metàl·lic, el guanyador del concurs també podrà optar a un lloc de treball a l’empresa, doncs aquesta està en continua cerca de nous talents per participar en el desenvolupament dels seus productes.

La Safe Keeper Card és una tarja única al mercat amb aquestes característiques.

Guillem Alsina
Etiquetes: