Coneix el cotxe sense pedals ni volant de Google

Compartir

La multimilionària empresa de Silicon Valley porta desenvolupant un ambiciós projecte des de fa poc més de cinc anys. L’objectiu? Fer un cotxe auto-conduït. Aquests vehicles podran assumir per complet la càrrega de la conducció, amb els conseqüents avantatges que això implicaria: aprofitar el temps que gastaries en la conducció per a estudiar, treballar, menjar, etc. Més llibertat de moviment per a persones majors que no puguen conduir per elles mateixes, o poder beure sense que això supose un perill per a tu i la resta de vehicles.

Google es troba actualment perfeccionant els seus prototips, els quals no tenen pedals ni volant. El programari i els sensors del cotxe fan tot el treball per tu. Únicament hi ha que indicar a on vols anar i prémer un botó.

Els sensors de l’automòbil eliminen els punts cecs  dels humans, podent detectar objectes a distàncies superiors a l’extensió de dos camps de futbol en totes les direccions. No obstant això, la velocitat ha sigut limitada a 40 km/h per motius de seguretat. El disseny de l’interior és simple i senzill, amb cinturons de seguretat, botons d’start i stop, així com una pantalla amb la ruta. Això serà tot. Encara que la legislació podria canviar açò, ja que a Califòrnia, per exemple, no es permetrà circular a aquests vehicles si no incorporen un control manual per al conductor, per a cobrir el cas de fallada informàtica.

No obstant això, l’arribada d’aquests vehicles al mercat no es preveu a curt termini, ja que l’automòbil necessita d’una intercomunicació amb la carretera. Són necessàries balises, senyals, línies vials i altres elements situats a la calçada per a enviar informació constant a l’ordinador del vehicle i actuar d’una manera o una altra. Així i tot, l’únic que frena aquest projecte són els governs i la implantació d’aquestes mesures a les carreteres, doncs ja es compta amb la tecnologia necessària.

Una altra qüestió a resoldre serien les asseguradores, ja que fabricants i conductors no s’aclareixen sobre qui caurà la responsabilitat en cas d’accident. Els primers consideren que deu ser el propietari del vehicle qui seria el responsable, mentre que els conductors al·leguen que deu ser el fabricant qui pague la cobertura a tercers obligatòria, ja que ells no tindrien control sobre la conducció.

Malgrat aquestes contres, el projecte assegura ser la solució als accidents. El factor humà està present al 100% dels accidents a les carreteres. Una distracció, el consum de drogues o la somnolència són les principals causes de mortalitat en aquest àmbit. L’empresa assegura poder acabar amb aquesta mortalitat i, certament, el cotxe de Google només ha registrat un accident durant totes les proves realitzades des de 2009.

Els enginyers de Silicon Valley planegen construir uns cent dispositius durant aquest estiu i començar a provar les primeres versions amb controls manuals. A més de desenvolupar un programa pilot a Califòrnia durant els següents dos anys.

No hi ha dubte que és un projecte al que encara li queda molta feina per davant, però si per alguna cosa es caracteritza Google és per la qualitat dels seus dispositius i la capacitat de sorprendre’ns amb els mateixos.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: