Confirmada l’adquisició de Swiftkey per Microsoft

Compartir

Ambdues companyies no revelen un full de ruta futur en els respectius comunicats amb els quals anuncien l’operació.

Si ahir indicàvem que el Financial Times revelava que SwiftKey havia arribat a un acord amb Microsoft per tal que aquesta darrera l’adquirís, la confirmació va arribar a darrera hora del mateix dia d’ahir per ambdues parts, tant Microsoft com SwiftKey, que ho publicaven als seus respectius blogs.

SwiftKey és un teclat per programari disponible per a sistemes operatius iOS (iPhone, iPad) i Android, que incorpora diverses tecnologies i facilitats destinades a estalviar-nos la feina d’escriure gràcies a la predicció de textos i paraules.

I no només això, perquè el programari de SwiftKey té la capacitat “d’aprendre” de l’ús que se’n fa, i optimitzar-se en conseqüència per ser encara més ràpid i eficaç.

L’adquisició de SwiftKey aporta a Microsoft un producte de teclat en iOS i Android (tot i que la companyia de Redmond ja compta amb oferta en la plataforma d’Apple per a dispositius mòbils) madur i àmpliament emprat.

Des de SwiftKey s’ha assegurat que les seves solucions continuaran essent gratuïtes i estant disponibles per a les plataformes actualment suportades. No s’han detallat plans de futur de, per exemple, portar SwiftKey a Windows 10.

En el comunicat de Microsoft s’hi deixa palès que l’interès de la companyia de Redmond és oferir una diversitat de productes als consumidors que potenciïn la personalització de l’ús que fem dels dspositius tecnològics, i fa esment també a l’SDK desenvolupat per la companyia adquirida, pel que podria ser que no triguéssim a veure resultats palpables de la compra per als programadors que treballen amb dispositius mòbils.

Guillem Alsina
Etiquetes: