Consells per no posar en risc el mòbil durant les vacances

Compartir

 

A l’estiu el mòbil no fa vacances i és més vulnerable. Robatoris, atacs hackers, altes temperatures, pèrdues… els dispositius electrònics estan sotmesos a molts factors de risc.

 

La majoria d’usuaris no desconnecta dels seus dispositius mòbils durant les vacances d’estiu, encara que potser és l’única època d’any on tenen l’oportunitat de fer-ho. Aquesta és la principal conclusió a la qual ha arribat l’estudi desenvolupat per McAfee, que ha analitzat les conductes dels consumidors que posen en perill la seva informació personal. A l’estiu, per tant, el mòbil és més vulnerable perquè està exposat a més factors de risc com robatoris, atacs hackers, altes temperatures, pèrdues…

 

L’enquesta ha permès comprovar també que els usuaris prioritzen la comoditat a la seguretat a l’hora d’utilitzar els seus dispositius mòbils, com és el cas de l’ús de punts d’accés Wi-Fi no segurs que poden comprometre la privacitat de la seva informació personal en benefici.

 

Francisco Sancho, el responsable del Producte de l’àrea de Consum i Mobilitat de McAfee, ha assegurat que per evitar ensurts amb els dispositius electrònics cal prendre unes “precaucions bàsiques”.

 

  • Navegar de manera segura fora de casa. Abans de connectar-te a qualsevol Wi-Fi pública o del carrer, has d’assegurar-te que és segura.
  • Actualitzar els dispositius. L’ús de softwares antics pot deixar el mòbil més vulnerable, per això és necessari instal·lar totes les actualitzacions.
  • Instal·lar seguretat entre dispositius. Es recomana instal·lar aplicacions de seguretat i antivirus (3 antivirus gratuïts per protegir el teu mòbil) que protegeixin els mòbils de qualsevol risc interior.
  •  Utilitzar una aplicació de localització de dispositius. Si es perd es mòbil és molt difícil recuperar-lo però amb les apps de localització és molt més fàcil trobar-lo, bloquedar-lo i esborrar les dades.

 

D’altra banda, els experts recomanen no deixar el mòbil al sol, allunyar-lo de l’aigua i de la sorra i bloquejar la pantalla amb un codi PIN.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)