Consells per estalviar bateria en smartphones Android

Compartir

Els temps han canviat i la bateria del nostre mòbil ja no dura dies com passava anteriorment. Abans de l’arribada dels smartphone, els mòbils tenien pantalles petites. No ens preocupava el processador, la memòria RAM o la GPU. El consum de les bateries ha canviat a causa d’aquests components, que al llarg dels anys han anat evolucionant, a millor, però augmentant el consum. És per això que avui us portem uns consells per poder arribar al final del dia amb una mica més de bateria al nostre smartphone .

La pantalla

Actualment la pantalla dels mòbils és el component que més bateria consumeix. Per reduir el consum podem ajustar la brillantor segons les nostres necessitats, o bé activar la brillantor automàtica. No cal tenir la brillantor al màxim si amb tenir-la baixa és suficient. Aquest simple gest ens pot ajudar a arribar al final del dia amb la bateria encara carregada. Una altra opció és reduir el temps d’espera de la pantalla, és a dir, el temps que tarda a apagar-se automàticament. Per defecte és d’un minut, però podem provar diferents configuracions.

Bateria Android Bateria Android

Connexions

Un altre dels factors que redueixen la nostra bateria és el de les connexions. Cal recordar que els nostres dispositius Android compten amb diferents tipus de connexions. No només tenim 3G, 4G, etcètera. També disposem de Wi – Fi, GPS, Bluetooth i NFC en els dispositius més moderns.

Android tenim l’opció d’activar només connexions 2G. D‘aquesta manera, en cas de tenir poca bateria podem allargar una mica la durada d’aquesta.

Bateria Android

És bo saber administrar les nostres connexions. I igual que amb la pantalla, no n’hem de fer un ús innecessari. Per exemple, desactivar el Wi – Fi si no estem a casa i no anem a connectar-nos a cap xarxa. El mateix passa amb el GPS i les altres connexions, no cal tenir-les activades si no les utilitzarem.

Mode avió

Aquesta mode ens permet desactivar totes les connexions des d’un sol botó. L’avantatge d’aquest mode és que el nostre dispositiu consumeix molt poca bateria. Això si, no tenim connexions per tant no podem ni rebre notificacions ni trucades.

Els usos més freqüents són en casos de poca cobertura -els intents de connexió per part del nostre mòbil consumeixen molta bateria- o bé durant la nit.

Bateria Android

Analitzar

També és bo analitzar l’ús que li donem al nostre smartphone Android, observar quines aplicacions utilitzem més o les que consumeixen més bateria. Android inclou estadístiques, tot i així no se’ns mostra massa informació. Per a això existeixen alternatives a Google Play per poder controlar millor aquest aspecte.

2014-02-06 17.25.18 2014-02-06 17.25.24

A continuació us deixem un enllaç a Juice Defender , una aplicació que ens ajuda a administrar el consum de la bateria dels nostres Androids.

Juice Defender | Enllaç

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: