“Consulta 9N”, una app per saber-ho tot (ara també per iOs)

Compartir

La consulta organitzada i que es celebrarà el proper 9 de novembre al nostre país està en boca de tothom, i com no podia ser d’una altra manera també ha arribat en l’àmbit tecnològic.

Les xarxes socials van ser el principal escenàri d’opinió quan es va fer pública la data i la doble-pregunta, tal és així que un enginyer informàtic va acceptar i complir el repte que Quim Monzó va proposar via Twitter. No va ser l’única iniciativa en aquest sentit, ja que des d’aleshores s’han creat diverses webs, rellotges i blogs dedicats a aquest tema.

Però un projecte ha destacat per sobre de tots. “Consulta 9N” és una aplicació imprescindible per saber-ho tot sobre la consulta del 9 de novembre. La principal funció és que permet als usuaris llegir totes les notícies d’un bon grapat de mitjans de comunicació i relacionades amb la convocatòria del referèndum. Aquestes notícies estan dividides en tres grans grups segons la procedència del mitjà de comunicació: Catalunya, Espanya i la resta del món. A més a més també tenim un cercador que ens permet filtrar moltes opcions, com el mitjà, l’idioma, la data o directament buscar per paraules claus. L’app funciona com un feed de notícies ja fet, i cada dia s’actualitza automàticament, convertint-se en una eina dinàmica, fàcil d’utilitzar i útil.

unnamed

L’aplicació també disposa d’un apartat titulat “La pregunta” amb la traducció de la pregunta de la consulta en diferents idiomes  com l’anglès, xinès, francès, alemany, italià, suec, danès, holandès, polonès, basc o gallec, entre d’altres. S’ha habilitat una direcció electrònica app9n@xpli.cat on els usuaris poden col·laborar en la traducció de la pregunta a la resta d’idiomes.

unnamed (1)

Per últim, l’app incorpora un tercer apartat, un compte enrere per consultar en tot moment els dies, hores, minuts i segons que queden per arribar a la data assenyalada del 9 de novembre, ideal per impacients.

unnamed (2)

Cal dir que Consulta 9N també té versió web, amb les mateixes funcions que l’app.

Aquest projecte està desenvolupat per l’empresa tecnològica vigatana Xplica’t (www.xpli.cat), un referent del país i que ajuda a les empreses, organitzacions i ciutadans a innovar, a ser més eficients i competitius amb la creació i desenvolupament d’aplicacions mòbils i publicacions digitals multimèdia.

Segons ens han explicat a ycom.cat, l’app ha superat les 2.000 descarregues en poques setmanes i les 50.000 pantalles, una dades que confirmen l’èxit i la viralitat que ha tingut. Aquesta mateixa setmana han estrenat la versió per iOs. Gràcies a la col·laboració dels usuaris la pregunta està traduïda a més de 18 idiomes i han afegit 40 mitjans de comunicació internacionals.

Una manera diferent i 2.0 d’estar al dia de tot allò que passa en relació al referèndum sobre la independència, el tema estrella d’aquest any.

Es pot descarregar l’aplicació per Android en aquest enllaç i la versió per iOs aquí.

“Consulta 9N” també es pot trobar a les xarxes socials Twitter i Facebook.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: