Cotxes: futur mercat per als fabricants de càmeres

Imatge de Steve Jurvetson a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Com a part dels sistemes que conformen el vehicle intel·ligent i com a ajudes per ampliar el camp de visió del conductor, poden incrementar les vendes d’unitats. I, alhora, les apps relacionades amb el reconeixement d’imatges.

Els cotxes del futur podrien assemblar-se una mica més als caces dels exèrcits d’avui en dia. No, no aniran armats de míssils i ametralladores (almenys, esperem que no, si no és que se’ns presenti un futur apocalíptic tipus “Mad Max”…), però si d’ajudes a la conducció que permetran que, per exemple, el conductor pugui veure indicacions projectades al parabrisa.

Com a part d’aquests sistemes que ja comencen a conformar la informàtica de bord dels cotxes, hi trobem els sistemes de visió. Molts vehicles ja incorporen càmeres a la part posterior com a ajuda quan el conductor ha d’anar marxa enrere com, per exemple, quan s’aparca.

Amb les vendes de smartphones en una lenta frenada degut a què el mercat ja ha arribat a un punt de maduresa en la gran majoria dels països, la venda de càmeres per a sistemes informàtics de vehicles pot suposar una sortida per a la industria dels sistemes òptics, segons apunta un article de l’agència Reuters.

Segons aquesta mateixa peça, un cotxe podrà portar fins a una dotzena de càmeres d’alta qualitat, amb un preu superior a les que munten els smartphones.

També hem de comptar amb una explosió a llarg termini dels vehicles autoconduïts, els quals necessitaran de sistemes de visió i, si és possible, encara de més càmeres.

A més del maquinari, de les càmeres, les ajudes a la conducció i els vehicles autoconduïts necessitaran també aplicacions d’intel·ligència artificial i processament d’imatges que reconeguin tot el que els rodeja a la via pública, pel que els productors de programari d’aquest tipus també veuran incrementat el seu negoci.

En resum, doncs, l’explosió de les càmeres als vehicles a motor ajudarà, per una banda, els fabricants i venedors a l’engrós d’aquest tipus de maquinari i, de l’altra, als creadors d’aplicacions relacionades amb el processament i la comprensió de les imatges.

Imatge que il·lustra aquest article de Steve Jurvetson a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: