Cyanogen OS integra Cortana

Compartir

El sistema Android alternatiu a Google fuig del foc d’aquesta darrera multinacional… per caure a les brases de Microsoft.

Cyanogen ha integrat Cortana a la versió 12.1.1 de Cyanogen OS (no confondre amb CyanogenMod), actualització que es distribueix als terminals que munten aquest sistema operatiu basat en Android però que treu d’aquest les eines de Google, substituint-les per alternatives.

No deixa de ser curiós que des de Cyanogen es tingui aquesta mena d’obsessió en allunyar-se de Google quan, al final, s’està caient sota l’influx de Microsoft, ja que Cyanogen OS també incorpora les aplicacions ofimàtiques de la multinacional de Redmond, l’Office per a Android.

La inclusió de Cortana al sistema de Cyanogen no només consisteix en la presència de l’app d’aquest assistent de veu, si no que s’ha buscat que aquest estigui integrat amb el sistema operatiu i, per tant, permeti controlar i gestionar el sistema i el terminal en si mateix.

Podem, per exemple, programar alarmes de despertador només amb comandes de veu, o posar el telèfon en mode d’avió tan sols dictant-ho a l’assistent.

Mentre que CyanogenMod consisteix en un sistema Android que es pot descarregar en forma de ROM per a diversos models de telèfons existents al mercat, i instal·lar-lo com a alternativa al sistema operatiu original, Cyanogen OS és una versió comercial que els fabricants poden incorporar de sèrie als seus terminals i dispositius.

Guillem Alsina
Etiquetes: