DeepMind suspèn un examen bàsic de matemàtiques

deepmind-suspen-matematiques-basiques
Compartir

Durant els últims anys hem estat testimonis de com DeepMind ha anat vencent a l’humà en diferents camps. Des que comencés a aprendre de forma autònoma a la fi del 2016, la intel·ligència artificial desenvolupada per la filial britànica de Google ha guanyat a l’humà en diferents jocs de taula i en videojocs com els escacs, el shogi o l’StarCraft II.

Després de vèncer als grans campions dels respectius jocs, l’empresa britànica ha decidit emprar a la seva intel·ligència artificial en tasques quotidianes com la resolució de problemes escolars de matemàtiques. Exercicis, dirigits a joves britànics de 16 anys, que han acabat posant en seriosos problemes a DeepMind.

El suspens en mates de la intel·ligència artificial

A pesar que pugui semblar molt més senzill resoldre qualsevol d’aquestes operacions que vèncer en una partida d’escacs, DeepMind va suspendre l’examen al qual es va enfrontar! Un total de 50 operacions de les quals tan sols va ser capaç de resoldre’n 14 de forma satisfactòria. La intel·ligència va ser incapaç de resoldre operacions bàsiques com quant és “1+1+1+1+1+1+1” o “17 x 4”.

Segons recull l’estudi de Cornell University, DeepMind va ser capaç de sumar “1+1+1+1+1+1” de forma satisfactòria. No obstant això, en afegir una unitat més, no va poder trobar la solució. Una cosa similar va succeir amb l’operació ’17 x 4′. En primer lloc, la màquina va contestar ’68.’ de forma satifactoria. No obstant això, en extreure-li el punt final, la resposta passava a ser 69.

El raonament algebraic de la màquina

Avui dia existeixen nombroses intel·ligències artificials capaces de calcular aquestes operacions fàcilment. No obstant això, cap d’elles és capaç d’aprendre matemàtiques des de zero mitjançant el machine learning com DeepMind. Per tant, i malgrat els mals resultats d’aquesta intel·ligència artificial, es tracta d’un gran avenç.

Segons han donat a conèixer els investigadors, els sistemes d’aprenentatge com les xarxes neuronals són “bastant dolents” a l’hora de posar en pràctica el raonament algebraic.

Tal com explica David Saxton

Que l’ésser humà compti amb habilitats de raonament general dels quals la intel·ligència artificial manca, afecta a la forma en què aquesta llegeix les operacions

Per tant, aquí tenim l’explicació de tot això que semblava tant inversemblant en un principi -que una IA suspengués un senzill examen de matemàtiques nivell Batxillerat. El raonament algebraic de la màquina és el principal escull per a poder fer front als problemes de matemàtiques…

Etiquetes: