Dell confirma l’adquisició d’EMC

Compartir

El conjunt es converteix en la companyia tecnològica més gran del món en mans privades.

La fabricant texana de sistemes informàtics Dell ha anunciat que, conjuntament amb els fons d’inversió MSD Partners i Silver Lake, han adquirit la companyia de solucions de programari EMC per un muntant total aproximat de 67.000 milions de dòlars, uns 60.000 milions d’euros.

EMC produeix programari empresarial per al tractament i emmagatzemament de la informació en grans infraestructures.

La importància d’aquest anunci per a VMware rau en el fet que la companyia és una spin-off d’EMC, amb vincles amb aquesta darrera. No obstant, en la seva keynote, Carl Eschenbach ja ha deixat ben palès que aquesta novetat afecta poc a VMware, almenys pel que fa a la seva estructura, integritat, independència i productes/tecnologies. Si li proporcionarà, però, un acostament cap a Dell, escenificat en un vídeo que s’ha reproduït durant la keynote i, en el qual, Michael Dell ha dirigit una salutació als assistents al VMworld i els ha explicat l’operació.

Els posseïdors d’accions d’EMC i de VMware seran els únics “afectats” per l’operació, malgrat que és d’esperar que per a bé, ja que el canvi d’accions els hauria de beneficiar.

La suma d’ambdòs gegants tecnològics donarà com a resultat una gran multinacional que estendrà els seus tentacles per tots els camps que avui en dia tenen relació directa amb les TIC en la gran empresa, entrant a competir directament contra una HP que, sens dubte, rebrà un cop prou important com a producte d’una operació que converteix l’empresa resultant (Dell+EMC) en el consorci tecnològic més gran del món en mans privades.

Guillem Alsina
Etiquetes: