Descobreix asteroides des del teu navegador amb Asteroid Zoo

Compartir

Des del principi dels temps l’ésser humà ha mirat el cel i s’ha preguntat què hi ha més enllà de les estrelles. Amb el temps, la ciència ha descobert fascinants però perillosos cossos celestes com els asteroides Fins fa poc, si una persona volia dedicar-se a descobrir i catalogar asteroides necessitava un potent telescopi que molts no es poden permetre. Afortunadament la iniciativa Zooniverse, una plataforma científica oberta a la ciutadania, ens facilita el treball gràcies a un dels seus projectes. Es diu Asteroid Zoo, i accedint a la seva pàgina web podràs escrutar el cel a la recerca d’asteroides i artefactes, assenyalant quan els descobreixes perquè posteriorment siguin verificats pels responsables del projecte.

Per fer-ho fàcil, l’aplicació ens ofereix un tutorial que ens ensenyarà a distingir i reconèixer els asteroides. Aquesta iniciativa resultarà fascinant per a qualsevol persona que sempre hagi volgut mirar el cel i veure més enllà dels distants punts lluminosos que el cobreixen.

Cada dia milers d’asteroides impacten amb el nostre planeta, i algun dels més grans que han passat a prop nostre s’han descobert amb un temps de reacció tan petit que hagués estat impossible reaccionar si s’hagués dirigit cap a la Terra. L’única manera d’evitar que un gran asteroide ens agafi desprevinguts és vigilar el cel, i apropar aquesta possibilitat a la gent corrent com nosaltres és una dels grans encerts que podria marcar la diferència gràcies a iniciatives com Zooniverse i els seus projectes.  

Què us sembla aquesta eina en línia? Algun de vosaltres ha descobert algun asteroide gràcies a ella? Ens veiem als comentaris.

FONT: AtomBit

 

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: