Descobreix com una impressora 3D va tornar la vida a un home

Compartir

Pocs coneixen exactament en què consisteix una impressora 3D, però qui ho sap sap que pot ser molt perillós per la socieat. Amb un invent comercialitzat com aquest passaríem de descarregar música o videojocs a casa a descarregar (imprimir) béns físics.

Però les impressores 3D, com tot invent creat per l’home, són una arma de doble tall, de la mateixa manera que es pot utilitzar per fer el mal , es pot utilitzat per coses bones . I d’això la ciència en sap molt.

Aquest és el cas d’Eric Moge, un home que tenia un tumor de la mida d’una pilota de tennis sota el pòmul esquerre i al qual van haver d’extreure mitja cara per poder extirpar-lo. Com era d’esperar, li va suposar un canvi molt dràstic a la seva vida, no només pel fet d’estar alimentat a través de tubs.

No obstant això, els cirurgians d’Eric van crear una pròtesi perfecta per solucionar aquest problema. Per aconseguir tal cosa van realitzar una tomografia computeritzada de la seva cara i a partir de la mateixa van crear un model 3D renderitzat. Al tenir intacte el costat dret de la cara, només era qüestió de realitzar un reflex d’aquest costat en l’esquerre per obtenir la seva cara al complet.

La pròtesi va ser fabricada capa a capa amb plàstic de niló gràcies una impressora 3D, i gràcies a això, ara Eric pot prescindir dels tubs i alimentar-se com estava acostumat a fer-ho abans que li extirpessin el tumor, utilitzant la seva mandíbula per mastegar.

D’aquesta manera, les impressores 3D obren un nou camí en el món de les pròtesis i és possible que ajudin a moltíssima gent amb aquest tipus de problemes a intentar tornar al seu estil i ritme de vida normals.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: