Descobreixen errors de seguretat a Telegram i Whatsapp arriba a 500 milions d’usuaris

Compartir

Uns enginyers han revelat greus errors de seguretat en l’aplicació russa Telegram.La vulneració de seguretat descoberta afecta la seguretat i a la privacitat de tots els usuaris, i segons expliquen, els hackers podrien ser capaços de tenir el control total del compte d’un usuari. Aquestes dades es van publicar fa unes setmanes i aquests dies s’estan confirmant des d’estudis externs.

El problema és tan greu que els hackers poden tenir accés a l’historial de converses i arxius, als contactes i a l’activitat dels usuaris, és a dir, l’amenaça rau en suplantar de forma externa la identitat del propietari del compte.

Segons expliquen els enginyers, el problema que té Telegram i que ha provocat el forat de seguretat és que els servidors de l’aplicació de missatgeria instantània no tenen els suficients mecanismes de seguretat per verificar la comunicació entre el client i el servidor.

Fins ara Telegram no ha manifestat res al respecte, però s’espera que solucionin el problema el més aviat possible. En els últimes mesos, milions de persones han descarregat aquesta app precisament pels continuats problemes de Whatsapp i la seva privacitat, però sembla que això (ni la compra per part de Facebook) ha estat un impediment per arribar als 500 milions d’usuaris a tot el món i consolidar-se com el servei de missatgeria instantània més famós del món.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: