Desenvolupen nou material per protegir la pantalla del mòbil i a nosaltres de les radiacions

Compartir

Són nocives les radiacions que emeten els nostres telèfons mòbils? A la comunitat científica hi ha divisió d’opinions, i cap estudi concloent que afirmi rotundament que si o que no, malgrat que moltes veus addueixen un biaix interessat en certs estudis patrocinats per la mateixa industria de la telefonia mòbil.

Si bé les radiacions electromagnètiques que protegonitzen la polèmica, es troben a la natura, no hi són pas amb la potència amb la qual les tenim tan a prop de la cara com quan parlem per un telèfon mòbil. I si bé se’ls dóna la culpa d’alguns casos de càncer, estadísticament tampoc s’ha demostrat que sigui realment així.

Amb aquest empat tècnic, doncs, no creieu que prevenir és millor que intentar posar-hi remei a posteriori? Doncs del mateix parer són a RF Safe, una fabricant nord-americana especialitzada en la construcció de fundes que minimitzen l’impacte que les microones generades pels smartphones tenen sobre els seus usuaris, i que posa a disposició dels consumidors en models per als iPhone d’Apple i per a diversos terminals de Samsung. A més, també ofereix una línia d’auriculars lliures de radiofreqüència.

Ara, RF Safe ha anunciat que està experimentant amb una nova tecnologia que li permetrà produir protectors de pantalla de vidre que també bloquejaran les radiacions electromagnètiques que poden afectar al cos humà, sense que això signifiqui haver d’aumentar la potència de recepció i/o emissió del terminal (taló d’Aquil·les de les tecnologies existents fins a la data per a la minimització de les microones).

Actualment, aquesta tecnologia es troba en fase de recerca i desenvolupament i, segons afirmen responsables de la companyia fabricant, s’hi està progressant a bon ritme, però tampoc donen dates de quan la podríem veure implementada.

Els nous protectors es basen en nanovidre 9H, una material amb el qual s’ha estat experimentant infonent-los nanotubs de grafè i carboni platejat, donant a priori molt bons resultats, però no havent arribat encara a un producte prou madur per llançar-lo al mercat.

Per això, de moment, RF Safe llançarà uns protectors de pantalla de vidre senzills, que la protegiran de cops i esgarrapades, però sense incloure encara la protecció de radiofreqüència, que sortirà en un futur al mercat quan la mateixa companyia vegi que el nou material mixt ja compleix les condicions de qualitat que marca per als seus productes.

També ha informat que actualment pot arribar a produir unes 2.000 unitats diàries d’aquests protectors mitjançant un mètode que empra un làser industrial de CO2 per fer el tall a les làmines de material en brut, i que el procés està a punt per fabricar vidres protectors per als iPhone XS, XS Max i XR d’Apple.

Guillem Alsina
Etiquetes: