Digitsole: li surt competència a la primera “sabata intel·ligent”

Digitsole
Compartir

Digitsole és una plantilla que, disposada en qualsevol sabatilla esportiva, permet regular la temperatura dels peus i mesura paràmetres com el nombre de passes donades o les calories consumides.

Fa uns mesos us parlàvem de Lechal, la primera sabatilla interactiva que es podrà adquirir en dos formats diferents: com a sabata completa o com a sola per usar en qualsevol altra sabata convencional que ja tinguem.

La idea de Lechal és disposar d’un gàdget que, mitjançant l’ús d’un GPS, ens permeti indicar direccions i guiar-nos sense haver de mirar a cap pantalla (ni smartphone, ni smartwatch, ni d’una altra mena). Per a això, la sabata dreta o esquerra vibraran segons hàgim d’anar cap a un costat o l’altre.

Doncs bé, ara a aquest desenvolupament li ha sorgit competència a través d’un projecte finançat amb microdonatius a Kickstarter anomenat Digitsole i el qual ja ha superat la quantitat mínima requerida.

Digitsole

Digitsole

De fet, Digitsole és un concepte lleugerament diferent que el de Lechal, malgrat que coincideixen en alguns aspectes, de manera que realment competiran directament l’un contra l’altre en el mercat.

Per començar, està orientat més al mercat esportiu, el qual també “ataca” Lechal, permetent comptabilitzar les passes donades i mesurant paràmetres com la temperatura dels peus.

A més, i com una cosa que va més enllà de la simple curiositat, permet escalfar els peus quan notem que els tenim freds. A través de l’app de control instal·lada en el nostre smartphone (disponible per a iOS i Android; la comunicació entre el terminal i la plantilla es realitza mitjançant Bluetooth 4.0) podem especificar la temperatura que volem per al peu esquerre o el dret independentment.

Al contrari que en el cas de Lechal, no disposa de GPS i de possibilitat de vibrar, de manera que no està pensada per orientar als seus usuaris, si no per a les funcions abans indicades de moderar la temperatura del peu, comptar passes i calories consumides durant la marxa (per a això, demana els paràmetres de pes i alçada a l’app del smartphone).

Quina de les dues és més recomanable? Depèn de les necessitats que tinguem, ja que cadascuna d’elles, tant Digitsole com Lechal, tenen característiques de les que l’altra en manca.

I a vosaltres, què us semblen les dues? Quina us compraríeu? Us sembla realment útil una sabata dotada d'”intel·ligència”?

Guillem Alsina
Etiquetes: