Disponible la build 10536 de la preview de Windows 10 Mobile

Compartir

Una renovada app de fotos i el mode d’ús amb una sola mà, les seves principals novetats a més de corregir problemes detectats en les compilacions anteriors.

Microsoft ha anunciat que els membres del seu programa Insider (el qual els permet descarregar i provar versions prèvies dels sistemes operatius i programes de la companyia de Redmond) ja tenen accés a la Build 10536 de Windows 10 Mobile Insider Preview, una nova versió per a anàlisi i testeig de la seva plataforma de programari per a dispositius mòbils com ara smartphones.

Els usuaris de les anteriors builds ja poden anar actualitzant a aquesta nova compilació, i Microsoft fa notar que aquells que emprin la build 10512 hauran de fer l’actualització en dues passes: primer instal·lar les compilacions 10514 y 10536.1000 y, després, els apareixerà l’opció de descarregar i instal·lar la build 10536.1004.

En canvi, els usuaris que al seu dispositiu hi tinguin instal·lat el Windows Phone 8.1, poden fer l’actualització directa a la compilació 10536.1004, pel què Microsoft recomana que, abans de fer tot el procés anterior, es torni a la versió 8.1 de Windows Phone, i llavors s’actualitzi directament a la darrera build.

Entre les novetats més destacables d’aquesta nova revisió (i de les quals en podreu trobar una llista completa a l’entrada del blog de Windows 10 on s’hi anuncia la novetat) hi trobem una actualització de l’app de fotos que millora la visualització de carpetes emmagatzemades a OneDrive, permet veure les carpetes de la tarja de memòria (microSD), agilitza el passi de les fotos en pantalla fent-lo més ràpid, introdueix els preferits i agilitza el zoom, entre altres novetats.

La nova app de fotos. Clic per augmentar

La nova app de fotos. Clic per augmentar

També s’hi introdueix un mode d’ús amb una mà, que busca fer més còmode i àgil als usuaris la interacció amb els terminals de pantalla més gran quan l’estan usant amb tan sols una mà. Amb tan sols mantenir apretat el botó Start, s’activa aquest mode, independentment de la mida de pantalla del dispositiu.

El que fa aquest mode és deixar de comptar amb la part superior de la pantalla, mostrant tots els elements només a la meitat inferior, amb la qual cosa són accesibles amb els dits d’una mà, per curts que els tinguem.

També s’han corregit els problemes amb la funcionalitat de punt d’accés mòbil (que ens permet connectar un altre dispositiu a internet mitjançant la connexió del telèfon) i amb l’autentificació en dues passes entre d’altres.

Guillem Alsina
Etiquetes: