Dissenya el logo de les transaccions online segures a la UE!

Bandera de la Unió Europea. Imatge de Yanni Koutsomitis a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

La Unió Europea dóna l’oportunitat a tots els estudiants de disseny de crear el logotip que identificarà els llocs amb transaccions segures certificades a partir del 2016.

L’Agenda Digital, l’organisme encarregat d’impulsar l’adopció i correcte ús de les noves tecnologies al territori de la Unió Europea, i que aquesta lideri la R+D en matèria TIC al món, ha presentat un concurs obert a tots els estudiants de disseny per a la creació del logotip que haurà d’identificar, a partir del 2016, aquells llocs web que ofereixen transaccions electròniques segures.

El nou programa EU Trustmark preveu que a partir del 2016 entri en vigor un nou servei de certificació de llocs web per a transaccions segures, que permetin la realització de tota mena de tràmits oficials així com la signatura de documents digitals mitjançant certificats digitals.

El que busca el concurs e-Mark U Trust és la creació d’un segell o etiqueta que identifiqui els llocs web que compleixen amb els requeriments del programa i, per tant, poden oferir als seus usuaris transaccions en línia segures i signatura de documents electrònics oficials.

Les bases indiquen que el logotip o segell ha de ser “senzilla, original, enginyosa, i transmetre una sensació de confiança i seguretat“.

La participació està reservada als estudiants d’art o disseny de la Unió Europea que estiguin matriculats en una acadèmia, universitat o escola superior de qualsevol dels 28 estats que conformen la Unió. La data límit de presentació dels treballs és aquest proper 15 de setembre.

A més de poder veure la seva creació estesa per importants llocs web de tota europa (amb la fama i prestigi que això comporta), el guanyador del concurs rebrà un premi en metàl·lic de 5.000 euros, amb premis també per als qui quedin en segona i tercera posició (3.500 i 1.500 euros respectivament).

Imatge que il·lustra aquest article de Yanni Koutsomitis a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: