Dormir amb un smartphone afecta la qualitat del son

Compartir

Dormir amb un smartphone en una habitació pot tenir un impacte negatiu en la qualitat del son, segons un estudi realitzat per investigadors nord-americans que recull la BBC aquesta setmana. L’informe final realitzat per la Universitat Estatal de Michigan, als Estats Units, argumenta que l’ús d’aquests dispositius abans d’abans d’anar a dormir redueix la quantitat i la qualitat del son.

L’estudi arriba a dues conclusions. La primera que la llum del dispositiu afecta el son i segona que l’alerta en què l’individu està del telèfon afecta la concentració per dormir.

D’aquesta manera, la fatiga matutina fa que el rendiment en el dia a dia sigui molt menor i estigui directament vinculat amb un major ús del smartphone abans d’anar a dormir . “Els smartphones estan perfectament dissenyats per interrompre el son”, ha assenyalat Russell Johnson, un dels investigadors.

Un altre dels factors que afecten el somni és la llum blava que emeten tant els dispositius com les tauletes i ordinadors. I és que aquest tipus de llum penetra fàcilment a través de les parpelles i activa un estat d’alerta al cervell que no ajuda a relaxar-se.

També es creu que dormir amb el mòbil podria mantenir un estat d’alerta inconscient, que deixa al cervell a l’espera de rebre un missatge o una trucada, tal com passa quan ens despertem 1 segons abans que soni el despertador.

Altres estudis assenyalen a més que les ones radioelèctriques també podrien alterar el son. En concret, un treball publicat per l’Institut Tecnològic de Massachusetts l’any 2008, i que va ser encarregat pel Fòrum de Fabricants de Mòbils, va determinar que hi ha evidències que les ones que emeten els smartphones  afecten al cicle de son profund.

Ei! Però no us alermeu, segons aquest estudi, l’efecte és petit, a més diversos experts han opinat sobre aquest i altres estudis dient que no ens hem de preucupar, i que podem seguir dormint amb el nostre estimat smartphone ben a prop.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: