eBay prova els pagaments amb Bitcoins a través de Braintree

Logotip de Bitcoin. Imatge de Jason Benjamin a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

La companyia nord-americana podria acabar adoptant la controvertida criptodivisa si l’experiència amb la seva subsidiària és positiva.

Braintree, companyia dedicada als pagaments electrònics propietat d’eBay (que també posseeix PayPal) anunciava fa uns dies que, al llarg dels propers mesos, començarà a adoptar Bitcoin com una de les monedes en les quals accepta transaccions.

I ho farà a través de Coinbase, una empresa dedicada a la gestió de Bitcoins, que segons Braintree té fama de fiable i d’oferir alta qualitat en el seu treball, tenint una cartera d’uns 650.000 clients.

Braintree també farà disponible la gestió de Bitcoins a terceres parts a través del seu SDK v.zero, de manera que els desenvolupadors podran construir solucions de pagament que emprin Bitcoins entre altres monedes per a comerços electrònics.

La decisió, donada a conèixer en la darrera edició de l’esdeveniment TechCrunch celebrada a San Francisco del 8 al 10 de setembre, no s’ha de prendre a la lleugera. Braintree pot actuar com a camp de proves per a eBay, que d’aquesta manera podria “jugar” amb la criptodivisa sense comprometre de cap manera a PayPal, el seu servei de pagaments estrella.

He emprat el terme comprometre perquè Bitcoin ha estat i és una moneda polèmica per diversos motius. Encara que hi ha qui la considera molt segura (de fet, més que la moneda tradicional), altres critiquen aquest mateix aspecte; mentre uns confien que la seva comunitat d’usuaris i amb que no depengui de cap autoritat bancària ja n’hi ha prou garantia, altres desconfien precisament de la manca de regulació i, en alguns casos, del no reconeixement per part de bancs i autoritats econòmiques a nivell nacional.

Això és precisament la polèmica, la total dissensió d’opinions entre dues o més parts, de manera que les postures són difícilment reconciliables.

eBay és, juntament amb Amazon, un dels líders mundials en matèria de comerç electrònic. El seu suport a Bitcoin seria, sense cap mena de dubte, un important recolzament, perquè augmentaria el grau de coneixement entre el públic en general sobre aquesta criptodivisa i el seu ús, portant als qui venen a través d’aquest lloc a poder-la utilitzar.

Al seu torn, més autoritats econòmiques nacionals i de la banca, es veurien obligats a considerar la seva postura respecte a la moneda o, si més no, a tenir una postura abans que ignorar-la, i això probablement portaria als mitjans de comunicació a parlar més tant de Bitcoin com d’altres criptodivises.

En resum, l’adopció per Braintree pot ser el primer pas per a què, com una bola de neu que roda pendent avall, Bitcoin vagi creixent en importància. Això, naturalment, només si eBay l’acaba adoptant, però sempre podrem dir que l’origen de la bola pendent avall es va trobar a Braintree.

Imatge que il·lustra aquest article de Jason Benjamin a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: