Els drons missatgers ja són una realitat a EE.UU i Austràlia

pproject-wing
Compartir

L’agost del 2014, Alphabet presentava Project Wing. Una startup, d’origen estatunidenc, que treballa en el desenvolupament de drons dissenyats per a lliurar paquets a domicili. Cinc anys més tard, i després de molts entrebancs en el camí, l’empresa ha rebut l’aprovació de l’Administració Federal de l’Aviació i el Departament de Transports dels Estats Units (FAA) per a repartir paquets amb drons a les zones rurals del país.

Austràlia, el primer país en regular el servei

Així ho ha donat a conèixer el director executiu de Wing, James Ryan Burgess, en declaracions a Bloomberg, on ha mostrat la seva satisfacció per haver fet un pas tan important en la carrera dels drons repartidors:

“És molt emocionant per a nosaltres haver obtingut l’aprovació de la FAA per a dirigir un negoci amb la nostra tecnologia”

De moment, els drons no estan permesos per la majoria de legislacions en les àrees urbanes. No obstant això, des del 19 d’abril, no existeix cap prohibició per al seu servei en les zones rurals.

D’aquesta manera, l’empresa es converteix en la primera companyia d’aquestes característiques que aconsegueix una aprovació d’aquestes dimensions al continent americà. Una aprovació que atorgarà a la companyia els mateixos drets i certificacions que tenen la resta d’aerolínies petites, permetent així que pugui lliurar tota classe de paquets en comunitats rurals de Virgínia, on començarà a operar pròximament.

Un futur esperançador per al sector

Fa a penes unes setmanes, i després de més de 3.000 enviaments amb èxit, la companyia rebia l’aprovació de l’Aviació Australiana per a operar en 100 cases situades en diversos barris de la ciutat de Canberra (Austràlia).

Una aprovació que permet a la companyia treballar en dies laborables, després de les set del matí, per a enviar menjar, beguda o medicaments. Ara va més enllà i fa el salt als Estats Units.

Tot això gràcies a un permís “fonamental” tant per a Project Wing com per a la indústria dels drons en general, els qui podran seguir els passos de l’empresa de Google per a rebre el beneplàcit de FAA.

De moment, l’empresa començarà a cobrar pel seu servei de lliurament a Virgínia i sol·licitarà permís per a expandir-se a altres estats.

Segons ha donat a conèixer el director executiu de la companyia, les autoritats van exigir a Wing extensos manuals, rutines d’entrenament i una jerarquia de seguretat. Un procés de sol·licitud “molt rigorós i complet”, tal com explica Burgess, que haurà de ser dut a terme per totes aquelles persones que vulguin seguir els passos de Wing. Un procés que obre la porta a un futur esperançador per al sector.

Etiquetes: