El 75% dels cotxes seran connectats el 2020

Compartir

Gaudir de connectivitat dins del vehicle donarà lloc a noves oportunitats comercials amb apps i serveis contextualitzats i geolocalitzats.

Giesecke & Devrient (G&D), una de les companyies líders al món en matèria de seguretat automobilística, ha donat a conèixer un estudi sobre cotxes connectats, que indica que el 2020 un 75% dels vehicles venuts al món incorporaran connectivitat a Internet.

I, abans de continuar, alguns aclariments: no estem parlant en cap cas de vehicles intel·ligents, és a dir, dels que es condueixen “sols” (mitjançant un sistema automàtic), ni només de que els passatgers gaudeixin de connexió per als seus dispositius (que també), si no de tots els aspectes que envolten la connectivitat pura i dura del vehicle.

I quines són les tecnologies que veurem en aquests cotxes connectats? Doncs, per exemple, les de seguretat com l’eCall (Electronic Call, trucada automatitzada d’emergència), comunicació de vehicle a vehicle per ordenar el trànsit, o del vehicle amb la via per gaudir de diversos serveis.

Entre els consumidors, creix l’interès per gaudir de serveis d’oci i informació a bord per als seus dispositius mòbils, connectats a través de Wi-Fi.

Aixó, segons G&D, obre la porta a un món de possibilitats per als fabricants de programari i proveïdors de serveis, ja que els passatgers d’un vehicle podran gaudir d’accés d’alta velocitat a la xarxa, sense comptar els serveis destinats als conductors.

Per arribar a aquestes conclusions, G&D ha comptat amb les dades de Scotiabank, segons les quals, dels 70 milions de vehicles registrats el 2014, un 10% disposava de connexió.

Les previsions de la companyia alemanya apunten cap a un 75% dels 92 milions de vehicles que es vendran el 2020 com a connectats, el que elevarà el total de “cotxes en línia” aquell mateix any a un 20% del parc automobilístic mundial.

Giesecke & Devrient fabriquen, entre altres productes, targes SIM segures per al seu ús en cotxes, les quals proporcionen servei a totes les aplicacions que he indicat i més, tot facilitant la comunicació del vehicle amb la resta dels elements intel·ligents de la via pública, així com accés a Internet als passatgers.

Guillem Alsina
Etiquetes: