El CCCB acull una mostra dedicada al big bang de les dades

Compartir

Es calcula que només l’any 2009, vam produir el mateix volum de dades que al llarg del període que recorre la història fins aquell moment. I aquest no para de créixer. Xarxes socials, dispositius mòbils, sensors, etc. formen part d’un ventall de sistemes d’emmagatzematge que ens converteixen a tots en partíceps d’un fenomen conegut com ‘big data’.

Pels que encara no us soni, aquest es pot descriure com el procés que engloba el gran volum de dades que crea la societat de la informació. Es calcula que cada dia es generen 2,5 trillions de bytes; per tant, establir sistemes de comprensió d’aquestes dades és un aspecte clau d’aquesta disciplina, ja que transforma el coneixement així com les possibilitats de prendre decisions.

Per reflexionar sobre aquest tema, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acull una mostra dedicada a la massificació de les dades. L’eix vertebrador és l’exposició ‘Big Bang Data’ que explora els efectes de la datificació des d’una perspectiva cultural i política. Aquesta es podrà visitar fins al proper 26 d’octubre a l’estació Beta del CCCB. Per aprofundir i reflexionar sobre el tema, també s’organitzaran tallers, hackhatons, tertúlies, programes educatius, trobades de comunitats locals i internacionals.

Per a més informació visita el web del projecte.

IMATGE I FONT: CCCB

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: