El cotxe automàtic de Google, a punt per a la carretera

Compartir

La companyia ha rebut el permís perquè 25 dels seus prototips circulin per Califòrnia a partir d’aquest estiu.

El cotxe automàtic de Google està preparat per a sortir de la pista de prova i prendre la carretera com un cotxe normal i corrent. La companyia nord-americana va anunciar a finals de la setmana passada que ha rebut el permís per a fer circular 25 dels seus prototips pels carrers de Mountain View, Califòrnia.

Es tracta del successor del primer model desenvolupat per Google, el Lexus RX450h, del qual vam tenir a primera notícia al maig del 2014. Un any després, Google ja té a punt un model al qual li ha d’afegir volant i pedals per a seguir la normativa, però que manté el mateix software. El límit de velocitat està pels 40 km/h, així que el provaran aquelles persones interessades en la conducció urbana.

Aquesta nova fase del projecte serà clau per acabar de llimar alguns aspectes del prototip, acabar de demostrar la seva seguretat i popularitzar-lo, ja que la població encara es mostra força reticent a l’autoconducció. Fins a l’any 2020, però, data en què Google preveu començar a produir aquests vehicles, tenim temps a acostumarnos-hi.

Clara Pariente
Etiquetes: