El debat sobre la seguretat: Internet no és un lloc segur

Compartir

El debat sobre la seguretat a la xarxa es repeteix cada cop que surt una aplicació que promet o diu que és més segura que una altra. Un debat cíclic en el qual la majoria de la societat va molt perduda. Un debat que fins i tot a mi, tot i ser titulat superior en sistemes de telecomunicacions, em costa seguir i entendre en moltes ocasions.

Siguem sincers. Internet no és un lloc 100% segur. Podem emprar apps o connexions a Internet encriptades amb codis molt complicats o sistemes molt desenvolupats, però sempre pot haver-hi algú que el desxifri. També utilitzant xarxes alternatives a Internet convencional, com la pròpia de Blackberry -imprescindible durant la primavera àrab a Egipte per combatre els talls a Internet- ets un blanc fàcil per un pirata informàtic expert.

Si algú vol saber de què parles i quina informació mous pot fer dues coses:

  1. Interceptar les comunicacions, que és el que fa un temps feien punxant la línia de telèfon.
  2. Entrant al teu smartphone o ordinador i agafant-la

En el primer cas, podem posar-los més complicat a aquells que ens volen prendre informació. Però crec que és pràcticament impossible la fiabilitat 100%. A més a més, que com a usuaris segur que cometem errors que obren la porta d’entrada als pirates. La connexió a qualsevol xarxa Wi-Fi és la manera més fàcil d’entrar i piratejar-te el mòbil.

En el següent vídeo podeu veure l’entrevista que va fer el periodista Jordi Évole a Chema Alonso, CEO d’Eleven Paths, empresa filial de Telefónica Digital i centrada en la innovació de productes relacionats amb la seguretat.

Un cop vist això, aquí us deixo la meva opinió: Podem prendre moltes mesures de seguretat, emprar només programes molt encriptats, no descarregar apps desconegudes, utilitzar Blackberry o Telegram, etc. Però és molt fàcil cometre errors i exposar-se als hackers, així que tot el que un usuari normal pot fer no servirà de res. Va bé prendre mesures de seguretat, però no ens deixem enganyar amb campanyes comercials que prometen una seguretat que no poden garantir.

La solució? Tota la informació que tingueu al mòbil es susceptible de ser furtada. Per tant, tot allò que vulgueu que no sàpiga ningú, no ho guardeu en dispositius. Hi ha vida més enllà de la xarxa.

Creieu-me, el contacte 1.0 és molt sa! Us ho diu un addicte al 2.0 😉

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: