El futur de la llar connectada passa pels assistents de veu

Treballant amb cortana. Imatge de Bhupinder Nayyar a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Cortana, Google Now o Siri acabaran incorporant comandes que permetin als usuaris realitzar tasques com engegar l’aire acondicionat o encendre el forn des de ben lluny de casa.

De fet, no és res que no es pugui fer ara per ara amb apps per al mòbil o la tauleta tàctil i un sistema de domòtica, però el que encara no ha arribat a aquests sistemes és el control per veu.

Imaginem la següent escena: sortim de la feina, agafem el cotxe, i mentre conduïm cap a casa li diem a l’ordinador del nostre vehicle (que està connectat amb el nostre smartphone): “engega l’aire acondicionat i posa’l en fred a màxima potència a una temperatura de 23 graus” i, tot seguit, el terminal reconeix la nostra ordre, la tradueix a instruccions que pugui entendre el sistema domòtic de la nostra llar, i transmet la informació.

Per a què aquest escenari sigui possible, actualment tota la tecnologia es troba disponible, i l’única balda de la cadena que falla és que el control sigui vocal.

Segons explica el MIT Technology Review una empresa dedicada als sistemes d’automatització domèstics (domòtica) anomenada Insteon està treballant en una extensió de Cortana (l’assistent de veu per a Windows Phone) que permet a l’usuari enviar comandes de veu als sistemes connectats de la seva llar.

Si bé això no ho fa directament Microsoft, ho permet el fet que Cortana està obert als desenvolupaments de terceres parts. Però això és només el primer pas en el cas dels principals fabricants.

Google serà probablement la següent en seguir aquest camí. No oblidem que la companyia de Mountain View va adquirir a principis d’any Nest, una companyia especialitzada en sistemes automàtics per a la llar, i que la mateixa Google disposa de Now, un asistent personal amb el qual també s’hi pot “parlar”.

Finalment, Apple ja té una part del camí recorregut amb l’API HomeKit que va presentar en la WorldWide Developers Conference d’aquest passat mes de maig, i que permet a l’iPhone interactuar amb diferents elements connectats a la llar, com ara les llums, i que ha rebut el suport de fabricants com Philips. Ara ja només queda pendent la integració amb Siri.

El control per veu és, en molts escenaris, un camp en el que encara els queda molt per créixer i de gran futur, car ens és molt còmode poder estar fent qualsevol cosa mentre donem instruccions al nostre telèfon per a què ens faci quelcom totalment diferent.

Imatge que il·lustra aquest article de Bhupinder Nayyar a Flickr sota llicència Creative Commons

Etiquetes: