El futur de Tizen està a l’aire

Part de la "home" d'un prototipus de terminal amb Tizen
Compartir

Samsung congela el seu terminal amb la plataforma hereva de MeeGo, mentre que Huawei cancel·la definitivament els seus plans amb aquest sistema i amb Windows Phone.

Si, a priori, plataformes com Windows Phone i BlackBerry OS ja ho tenen difícil al mercat contra l’iPhone d’Apple i l’Android de Google emprat en múltiples terminals, malgrat tenir empreses prou importants al seu darrere, ens podem imaginar per les dificultats que passa una plataforma que podríem titllar d’”alternativa” com és Tizen.

Nascut de LiMo, la base estandarditzada per a sistemes GNU/Linux mòbils proposada per la Linux Foundation, recollint part dels fruïts del comercialment fallit MeeGo (l’intent d’Intel i Nokia de buscar un substitut a Symbian per a aquesta darrera) i patrocinat per Samsung en els darrers temps, Tizen s’ha proposat com una alternativa a Android, més oberta que el sistema promogut per Google.

Samsung ha apostat per Tizen en alguns dels seus wearables (portables) com la Gear Fit, i prometia emprar el sistema en un terminal, el Samsung Z, del qual s’havia dit abans del passat Mobile World Congress que seria presentat en l’esdeveniment de Barcelona.

Finalment no fou així, i la companyia sud-coreana no va presentar cap novetat basada en Tizen més que els portables esmentats amb anterioritat, però cap smartphone. El gran salt a nivell mundial de Tizen als telèfons hauria d’esperar…

Finalment, el Samsung Z no veurà la llum, si fem cas de les afirmacions de Tizen Experts, lloc web dedicat a l’actualitat d’aquesta plataforma i que cita fonts properes al fabricant sud-coreà per recolzar les seves afirmacions.

No és l’única mala noticia per a la comunitat Tizen: el fabricant xinès Huawei, que estava considerant el llançament d’un terminal amb Windows Phone i un altre amb Tizen, ha anunciat públicament que abandona aquests plans, i que aposta única i exclusivament per Android.

El motiu és purament comercial, ja que Huawei considera que és difícil fer-se un lloc amb un sistema operatiu nou com és Tizen al mercat i, per altra banda, amb Windows Phone és difícil treure-li quota de mercat als Lumia de Nokia.

Si bé Huawei ha descartat definitivament emprar Tizen, Samsung podria fer-ho en algun dels seus terminals de baix cost, novament segons afirma Tizen Experts, per tal de lluitar en el mercat asiàtic contra els terminals de baix cost procedents de la Xina.

Tizen queda molt tocat per aquests anuncis, i és fàcil preguntar-se si, finalment, la plataforma podria no veure la llum en cap smartphone. La nova versió d’Android, la 5.0 més coneguda com a Android L, promet un millor rendiment en terminals de baix cost (i, per tant, amb maquinari poc potent), pel què és fàcil dubtar si es farà servir un sistema del qual se’n desconeix l’acceptació entre el públic enlloc d’optar per una plataforma consolidada.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: