El futur dels videojocs, al CES

teslasuit-el-vestit-que-et-duu-a-una-altra-dimensio
Compartir

Molt han canviat les coses en el camp dels videojocs des del 1950, quan uns pocs privilegiats van poder gaudir de títols com NIM, OXO o Tennis for two. L’avanç de la tecnologia i la professionalització del sector han provocat que la indústria hagi evolucionat a un ritme vertiginós durant els últims anys, oferint a l’usuari títols cada vegada més ambiciosos. I el futur pinta esperançador.

Així serà el món dels videojocs en un futur no gaire llunyà, segons el Consumer Electronics Show (CES 2019) de Las Vegas, on hem estat testimonis de les propostes de diferents companyies sobre el que deu ser la indústria dels videojocs en un futur no gaire llunyà. Propostes en les quals els comandaments passen a un segon pla i en les quals el jugador es converteix en el protagonista de la trama. Quins d’elles arribaran a imposar-se? Aquestes han estat algunes de les més destacades.

El vestit que duu a una nova dimensió

Una de les propostes que més ha cridat l’atenció durant el CES ha estat Teslasuit. Un vestit, que sembla tret d’una obra de ciència-ficció, que promet al jugador gaudir de l’experiència dels videojocs com mai. Tot això gràcies al seu avançat sistema de retroalimentació hàptica i una infinitat de sensors, mitjançant els quals el vestit és capaç de transmetre les sensacions del món virtual al cos humà.

Gràcies als petits impulsos elèctrics controlats per un petit ordinador integrat en el vestit, el Teslasuit permet al jugador sentir la temperatura ambient del joc, així com l’impacte de la pluja o del vent sobre el cos. Però no només això. El sistema de retroalimentació hàptica és capaç de modular el rang de sensacions perquè puguem distingir entre el tacte suau, el pesat o el lleuger. En definitiva, el vestit s’encarrega d’estimular grups musculars específics perquè puguem gaudir d’una experiència única!

Teslasuit – full body haptic suit

Teslasuit description in 70 seconds. Feel free to share and ask questions.

Publicada por Teslasuit en Viernes, 12 de mayo de 2017

Els comandaments passen a un segon pla

Mentre que Nintendo, Sony i Microsoft aposten per comandaments cada vegada més sofisticats, l’empresa britànica BrainCo entén que el futur implica controlar els videojocs amb la ment. Tot això gràcies a una tecnologia coneguda com a interfície cervell-ordinador, que permet a un sensor llegir les ones cerebrals del jugador per a processar-les i interpretar-les posteriorment en una màquina o un ordinador.

Durant l’última edició del CES, la companyia s’ha aprofitat d’aquesta tecnologia per a crear una espècie d’ Escalextric que es controla des del nostre cervell mitjançant un sensor encarregat d’enviar nostres d’ones cerebrals a un ordinador central. Un ordinador que atorgarà una major o menor velocitat al nostre vehicle sobre la base del nostre nivell de concentració. Per tant, en aquest joc no guanyarà el més hàbil, sinó el que major capacitat de concentració tingui sobre la pista.

Ens enfrontarem a les màquines, aquesta vegada de debò

El febrer de 1996, el superordinador Deep Blue passava a la història després de convertir-se en la primera màquina capaç de derrotar a un campió d’escacs de la talla de Gary Kaspárov. Des de llavors, el camp de la computació i la robòtica ha evolucionat de tal manera que ja no ens sorprèn que una màquina pugui vèncer a un humà en qualsevol mena de videojoc.

El pròxim pas és que les màquines surtin de la pantalla i s’enfrontin amb tu, cos a cos. Aquesta és almenys la visió de futur de l’empresa japonesa d’electrònica Omrom, que arribava al CES amb un robot capaç de jugar al ping-pong amb una destresa que va sorprendre els assistents a l’esdeveniment. Per a poder fer front a l’humà, el robot analitza els sensors equipats a la seva pala i mesura cadascun dels seus moviments a través de les seves cinc càmeres. D’aquesta manera, el robot pot moure’s lliurement per la pista per a acabar amb tu!

Els projectors interactius que converteixen la teva habitació en una playroom

Mentre que la indústria mira cap a la realitat virtual i augmentada, la firma xinesa Puppy Robotics ha presentat un projector digital que pretén convertir la teva casa en un espai interactiu en el qual podràs realitzar tot tipus d’accions. Des de consultar les teves xarxes socials o veure les teves sèries favorites fins a jugar a videojocs sense la necessitat de comandaments.

A pesar que la tecnologia encara no està molt desenvolupada, el Puppy Cube S ens mostra els primers passos d’un futur en el qual podrem transformar la nostra habitació en un autèntic playroom interactiu. En aquesta primera experiència, l’empresa xinesa ens permet tocar el piano, pintar i fins i tot editar les fotos. De cara al futur, aquesta tecnologia podria evolucionar prou per a convertir el nostre saló en un escenari de guerra, en un camp de futbol i fins i tot en un circuit de Fórmula 1!

La cabina per a gaudir d’una experiència total

Si tot això us sembla massa futurista, el CES també va mostrar un altre tipus de tecnologia que és més pròxima a la qual estem acostumats a veure avui dia. És el cas d’Ingrem. Una companyia, d’origen xinès, que va arribar a la fira tecnològica amb un centre d’operacions des del qual podrem submergir-nos en els videojocs d’una forma mai abans vista.

Es tracta d’una cadira ergonòmica regulable, que pot fer-te un massatge mentre jugues a qualsevol videojoc, equipada amb una pantalla, un equip de so de garanties i un espai per al teclat i el ratolí per a oferir a l’usuari una experiència de joc única. No obstant això, l’alt preu d’aquesta cabina determina que encara falten uns quants anys per a poder gaudir d’aquesta tecnologia a nivell usuari.

 

Gemma
Etiquetes: