El govern espanyol destina 76 milions per a desenvolupar dos satèl·lits Spainsat

Espanya inverteix en nous satèl·lits
Compartir

El Consell de Ministres va autoritzar el divendres, 30 de novembre, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a concedir un préstec de 76 milions d’euros a l’entitat Hisdesat Servicios Estratégicos per al projecte de desenvolupament dels satèl·lits de comunicacions governamentals Spainsat.

La iniciativa suposarà una inversió total de 750 milions d’euros fins el 2023, de manera que la quantitat autoritzada es correspon amb la primera anualitat del finançament d’aquest projecte.

El programa té per finalitat el desenvolupament i la posada en òrbita de dos satèl·lits de comunicacions per reemplaçar als actuals satèl·lits Spainsat i Xtar-Eur, així com la posada en marxa d’un nou centre de control d’aquests.

Objectiu: millorar les comunicacions de les Forces Armades

Segons el Ministeri, les capacitats ofertes pels dos satèl·lits permetran donar resposta a necessitats de comunicacions de les Forces Armades en els seus desplegaments nacionals o missions internacionals, com en comunicacions dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat i d’altres organismes civils de l’Administració.

Des del govern espanyol apunten que aquesta inversió els permet estar a l’avantguarda tecnològica entre els seus aliats i desenvolupar un teixit industrial “competitiu i sostenible” capaç de respondre als avenços i reptes de la tecnologia en aquest camp.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)