El grup més important de venda al detall d’informàtica d’Espanya, en mans catalanes

Compartir

El grup TICNOVA, propietari de les cadenes de botigues Beep, PCBOX, PC Coste i Outlet PC, passa a mans íntegrament reusenques.

TICNOVA naixia el març del 2008 fruit de la fusió entre la reusenca Data Logic i l’alacantina Sistac, donant com a resultat de la unió d’ambdues el grup especialitzat en botigues d’informàtica y electrònica de consum de proximitat més gran de l’Estat Espanyol i un dels més grans de tota Europa.

Ara, la part reusenca de l’empresa ha adquirit a la part alacantina les seves accions, pel què el grup TICNOVA és, a partir d’ara, de capital exclusivament català.

El grup empresarial és propietari de les conegudes cadenes de botigues Beep, PCBOX, PC Coste i Outlet PC, les quals sumen en total 500 punts de venda, 320 treballadors i amb una previsió de tancament d’exercici de 117 milions d’euros en volum de vendes.

De cara al futur immediat, els plans de l’empresa reusenca passen per buscar una penetració més gran en el mercat professional a través de les marques Beep, PCBOX i PC Coste. Actualment, aquest segment de mercat suposa aproximadament un 8% de la facturació de la companyia, que volen augmentar fins a un 25-30%.

Joan Ballester, Director general de TICNOVA i nou Conseller Delegat del grup

Joan Ballester, Director general de TICNOVA i nou Conseller Delegat del grup

D’altra banda, també continua apostant pel sector del gaming (videojocs), sobretot mitjançant la cadena PCBOX, la marca que té més afinitat amb aquest tipus de públic. És per això que segueix sent soci estratègic de FANDROID ENTERTAINMENT, empresa propietària de la Lliga de Videojocs Professional (LVP) -Competició d’esport electrònic d’àmbit estatal-, d’ençà que l’octubre del 2012 va entrar a formar part d’aquesta amb el 25% del capital.

A més, també manté l’aposta per la seva cadena Outlet PC, un nou concepte d’establiment en el que, com indica el seu nom, s’hi troben grans oportunitats en informàtica, a més de parament de cuina, electrodomèstics i imatge i so.

Aquesta cadena compta actualment amb 8 punts de venda a Catalunya i 1 al País Valencià, i continuarà la seva expansió arreu de l’Estat.

Finalment, TICNOVA va tancar el 2014 amb una nova línia de negoci dedicada a tot allò que té a veure amb cartutxos de tòner i tintes d’impressora: La Fábrica del Cartucho, amb 8 botigues repartides per Catalunya. En aquests establiments, els clients poden trobar-hi serveis de re-ompliment del cartutx al moment, tòners i tintes d’impressora de les marques fabricants i també compatibles d’altres marques, material d’oficina i impressores.

Per a aquest 2015, l’empresa espera obrir 25 nous centres d’aquest nou segell arreu de l’Estat.

Guillem Alsina
Etiquetes: