El Mobile World Congress promourà la transformació digital

mwc 2016
Compartir

Catalunya acull per onzè any consecutiu el Mobile World Congress (MWC), la trobada de referència mundial sobre telefonia mòbil que enguany té lloc del 22 al 25 de febrer al recinte de Fira Gran Via de L’Hospitalet.

Durant les properes setmanes Mobile World Capital Barcelona també organitzarà activitats que acosten a la ciutadadia al món digital. Al Cibernarium van ser presentades les principals iniciatives, amb intervencions d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i presidenta de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, Jordi Baiget, conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Víctor Calvo-Sotelo, Secretari de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona, i d’Aleix Valls, director general de Mobile World Capital Barcelona.

En l’àmbit de la salut, l’equip de mHealth i l’associació ECHAlliance organitzaran Digital Health & Wellness Summit, un esdeveniment sobre la salut mòbil dirigit a l’industria i als profesionals del sector.

El 20 de febrer tindrà lloc el primer Edu_Hack, un taller de co-creació a gran escala organitzat per mSchools. El 25 de febrer, es celebrarà la segona edició de Changing Education Together, un seminari destinat a analitzar el potencial de les tecnologíes móvils a l’educació. El mateix dia s’entregaran els Mobile Learning Awards 2016, els premis que reconeixen les millores iniciatives educatives que utilitzen la tecnología mòbil.


La ruta mobile per apropar el congres al ciutadà, l’edició de Mobile Ready, ocuparà diferents comerços i espais de la ciutat per mostrar com la tecnología pot millorar l’experiència de compra i la conducció a la ciutat. Així, els ciutadans podran experimentar en un entorn real com es farà i compartirà la llista de compra a partir de dispositius conectats (IoT), reproduïr els objectes d’un cataleg a una habitació virtual amb ulleres de realitat augmentada, practicar esports d’alt risc des d’una botiga del centre de Barcelona o reservar una plaça d’aparcament sense baixar del cotxe. Totes aquestes experiències, accesibles per tot el public i gratuïte, es faran entre el 19 i el 26 de febrer.

També s’han presentat les xifres del congrès d’enguany. Els organitzadors esperen arribar a gairebé 2.000 expositors i superar la xifra de 95.000 professionals que hi van assistir l’any passat. S’estima que el MWC generarà aquest any un impacte econòmic directe a la ciutat de Barcelona i a l’àrea metropolitana de més de 460 milions d’euros. Igualment, es preveu que el congrès creï més de 13.000 llocs de treball temporal.

Un any més, la Generalitat de Catalunya dóna suport a les empreses catalanes per a què tinguin una presència destacada al MWC. Així, en aquesta edició del congrés hi participen 55 empreses catalanes i 5 centres tecnològics, que s’ubiquen en dos espais diferents dins del congrés: Estand Catalonia (CS50), on s’hi acullen 44 empreses i entitats que donaran a conèixer els seus productes i serveis al públic professional del saló, i App Planet (8.1K48), on 16 empreses i centres tecnologics s’ubiquen a l’espai de la Generalitat de Catalunya, a l’àrea del MWC destinada al desenvolupament d’aplicacions per a la telefonia mòbil i les telecomunicacions.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: