El nou Firefox per a Android, més personalitzable que mai

La darrera versió de Firefox per a Android
Compartir

La darrera versió del navegador web de Mozilla es pot configurar en qualsevol idioma independentment d’aquell en que estigui el sistema.

Mozilla ha publicat a Google Play la nova versió 32.0 del seu navegador Firefox per a Android, en la qual s’insisteix especialment en la personalització amb diverses eines i possibilitats al respecte.

La primera és la sel·lecció de l’idioma, que es pot fer per a una llengua diferent d’aquella en la que tenim instal·lat el sistema Android.

Sel·lecció de la llengua del navegador

Sel·lecció de la llengua del navegador

Això permet, per exemple, que els usuaris que tinguin un terminal que no inclogui suport per al català en la seva interfície*, tinguin almenys en navegador en aquesta o en una altra llengua.

Com a curiositat, diré que si algun de vosaltres vol aprendre un idioma, començar a navegar per Internet i fer servir el programari en la llengua que s’està estudiant, us pot ser de molta utilitat.

Aquest canvi d’idioma és instantani, i no ens cal descarregar cap paquet des d’Internet ni reiniciar el navegador. Tan sols accedir al menú de configuració i triar una d’entre les 55 llengües disponibles, entre les quals s’hi compta el català. Inicialment, i un cop acabat d’instal·lar, el nou Firefox si que es configura amb el mateix idioma que el sistema del terminal.

Quadre de sel·lecció de l'idioma de la interfície

Quadre de sel·lecció de l’idioma de la interfície

La personalització continúa facilitant que des de l’inici puguem accedir als nostres continguts preferits, com ara els llocs web que acostumem a consultar més sovint, o els articles que deixem en pendent per a llegir més tard.

Pantalla principal del navegador

Pantalla principal del navegador

La sincronització de preferits, historial, contrasenyes o pestanyes obertes entre diversos dispositius s’ha facilitat encara més, amb una icona a la part superior de les pestanyes que executa un asistent de sincronització.

En l’apartat de privacitat, la pestanya d’historial inclou un botó en la seva part inferior que permet esborrar de forma ràpida, fàcil i còmoda, tot l’historial de les pàgines que hem visitat.

* Hi ha fabricants que personalitzen totalment la interfície d’usuari del sistema operatiu Android, i que no l’adapten a tots els idiomes en els que si es troba disponible el sistema base.

Guillem Alsina
Etiquetes: