El nou iPhone 6s reconeix la força del toc

Compartir

3D Touch és la principal novetat d’un terminal que és força més potent que el seu predecessor.

El moment en què Tim Cook ha començat a presentar els nous iPhone 6s i iPhone 6s Plus, ja cap al final de la keynote d’avui, ha estat prometedor: els ha anunciat com els més trencadors i avançats de la història.

Avançats si, amb lògica (ja es pressuposa que qualsevol model de terminal nou ha de ser millor que el seu predecessor), però el més trencador tenint en compte el primer iPhone és difícil (i és que el llistó està molt alt).

A banda de millores en la càmera i altres elements de les quals parlaré després, la principal novetat dels nous terminals és el 3D Touch, que permet mesurar la força amb què es fa un toc, i la seva durada.

Aquestes mesures permeten crear una nova sèrie de tocs en base a reconèixer pulsacions lleus o més fortes sobre la pantalla. Aquestes intensitats diferents permeten dur a terme accions diferents, segons apretem poc o molt a l’app en la que estiguem treballant. I ja han rebut un nom: peek (pulsació lleugera) i pop (més forta).

Un exemple del seu ús és el canvi d’aplicació en primer pla apretant fort i durant més temps sobre la pantalla.

El nou iPhone 6s

El nou iPhone 6s

El nou motor hardware encarregat de reconèixer les pulsacions sobre la pantalla amb el dit és capaç de reconèixer tocs de fins a 10 mil·lisegons, essent molt més acurat que els seus predecessors en aquest aspecte.

Sota la carcassa, l’iPhone munta un nou processador, l’A9, que segons Apple és un 70% més ràpid en tasques de CPU i 90% més en GPU que l’A8.

La nova càmera iSight posterior és de 12 megapíxels, amb un sensor que té un 50% més píxels que en el model inmediatament predecessor. La qualitat de les fotografies és quelcom que Apple ha lluït del seu nou model, i molt.

En l’apartat de vídeo, la nova iSight és capaç de gravar amb qualitat 4K (bé, de fet 3840×2160), capturant fins a 8 milions de píxels en cada frame del metratge.

A aquesta càmera l’acompanya un flaix que rep el nom de Truetone, ja que il·lumina de tal manera que permet captar tons i colors vius i fidedignes a la realitat.

La càmera FaceTime davantera és de 5 Mpx, i com en el cas anterior també se’n millora la qualitat.

La funció Live Fotos permet capturar imatges amb moviment i só. Són com petits vídeos (encara que Phil Schiller ha assegurat que es tracta de fitxers d’imatge) de amb prou feines 1 o 2 segons.

Les comunicacions sense fils (4G per LTE i Wi-Fi) pràcticament dupliquen la seva velocitat. La connexió LTE suporta ara 23 bandes.

En l’apartat de programari, Apple ha posat a disposició dels usuaris una utilitat que facilita la migració de les dades emmagatzemades en un terminal Android cap a l’iPhone. La guerra està servida.

La disponibilitat dels nous iPhone 6s i 6s Plus variarà segons el país, i el nostre no està inclòs en la primera fornada, així que haurem d’esperar algun moment entre el 25 de setembre i final d’any per a poder-lo veure. Els preus seran semblants als dels actuals models.

Una nova aleació metàl·lica emprada en la industria aeroespacial i quatre colors (gris, blanc, or i rosa or) estaran disponibles per a escollir.

Guillem Alsina
Etiquetes: