El PC més petit del món?

Compartir

No és el típic mini-PC, ja que inclou una petita bateria i una pantalla tàctil de 5″, el que el fa completament autònom, malgrat que amb poca autonomia.

Pantalla tàctil capacitativa de cinc polzades, mida horitzontal de 135,4 mm i vertical de 90,4 mm. Si no fos pel seu gruix (20 mm) i per l’antena que en surt de la part superior, amb aquesta definició podríem pensar que el Gole1 és un smartphone, però no; aquest dispositiu és potser l’ordinador més petit del món.

Equipat amb un SoC Intel Atom Z8300 (arquitectura Cherrytrail) de quàdruple nucli a 1,44 GHz i una llicència de Windows 10 (no la seva versió Mobile, sinó la mateixa que podem tenir en qualsevol ordinador), és com qualsevol petit ordinador d’aquests que tan de moda s’han posat, petites capses que sacrifiquen el fet de disposar d’una unitat de DVD, d’una gran tarja gràfica i d’un disc dur, per cabre al palmell de la mà i ser connectat a un monitor, teclat i ratolí, amb preferència per ser muntats al televisor de la sala d’estar.

El Gole1, però, va un pas més enllà, i a tot aquest maquinari li afegeix una pantalla tàctil de 5 polzades, i una bateria de 2.600 mAh que ens permeten treballar-hi de manera independent, encara que només siguin un parell d’hores.

A més de Windows 10, i per tal d’aprofitar les possibilitats que li dóna la pantalla tàctil, inclou opció de dual boot conjuntament amb Android 5.1, de manera que podem triar entre un sistema operatiu i l’altre segons el moment i les necessitats.

Els seus n’han encetat una campanya a Indiegogo que, en uns pocs dies, ja ha aconseguit el seu objectiu, cobrir les despeses de producció, i encara recaptarà més diners car li manquen uns dies per acabar.

El Gole1 es pot escollir en dues configuracions, que es diferencien entre elles per la quantitat de RAM que munta (2 o 4 GB), i per l’emmagatzematge (32 o 64 GB respectivament per acompanyar les quantitats de RAM abans indicades).

A més de la configuració de maquinari explicada, el Gole1 també proporciona tres ports USB 2.0 (dos a la part del darrere, un al lateral), un port USB 3.0 (lateral), una sortida HDMI (al darrere) per connectar-lo a un monitor, port de xarxa Ethernet per cable (darrere), un port micro USB (lateral), i un slot de tarja microSD. Pel que fa a les connexions sense fils, Wi-Fi 802.11 b/g/n (dual, 2,4 i 5 GHz) amb una antena externa a la seva part posterior, i Bluetooth 4.0.

Característiques del Gole1

Com a complement, també podem comptar amb una capsa per a disc dur que es pot connectar a la part inferior d’aquest dispositiu, i que ens permet connectar-li una unitat SSD o disc dur de portàtil convencional (2,5 polzades).

El Gole1 és molt pràctic de dur a sobre en desplaçaments, sobretot si sabem que allà on anem el podrem connectar a una pantalla, teclat i ratolí externs per a treballar.

Guillem Alsina
Etiquetes: