El programa Internet Segura vol conèixer els teus hàbits en ciberseguretat

Compartir

Però no sigueu malpensats, no vol pas saber les vostres contrasenyes ni què amagueu a Internet, si no senzillament quines són les vostres pràctiques per tal de no caure víctimes de cap dels paranys que podem trobar a Internet.

Per això, des d’aquesta campanya s’han posat en línia cinc enquestes voluntàries en les quals se us pregunta els vostres hàbits sobre protecció de les vostres dades personals, si sabeu com revisar la privacitat de xarxes socials i altres llocs web, nivell de coneixement dels fraus digitals, si sabeu com actuar davant dels casos d’incivisme digital (com ara el ciberassetjament), o com actualitzar els vostres dispositius mòbils.

Cadascuna de les enquestes ve precedida d’una sèrie de vídeos on personatges mediàtics com Jordi Basté, Màrius Serra o Mariola Dinarès expliquen les seves pràctiques sobre el tema tractat, i una sèrie de consells.

 

A partir d’aquí, i a la part inferior de la pàgina, comença l’enquesta, que és anònima (només es demanen dades com el rang d’edat o el codi postal per finalitats estadístiques), en la qual se’ns fa una sèrie de preguntes sobre els nostres hàbits de ciberseguretat relacionats amb el tema del qual tracta l’enquesta.

En finalitzar-la, se’ns atorgarà una puntuació entre 0 i 10; si la nostra nota es troba entre el 0 i el 5, vol dir que necessitem millorar, mentre que si es troba entre el 5 i el 8, anem pel bon camí. Finalment, una nota de 9 o 10 indica que tenim un bon coneixement en la matèria.

Les enquestes es troben ja en línia, finalitzant el vinent 31 de gener la campanya, que busca tant conèixer els nostres hàbits sobre ciberseguretat, com sensibilitzar sobre una qüestió tan fonamental com aquesta.

I és que una part cada cop més important de la nostra vida depèn ja d’Internet.

La campanya Internet Segura és un programa de conscienciació a la ciutadania en temes de seguretat i bones pràctiques a Internet que recentment ha esdevingut marc oficial de la Generalitat de Catalunya. A través d’aquesta s’articulen les actuacions i campanyes de conscienciació i capacitació dels ciutadans en matèria de Ciberseguretat.

Guillem Alsina
Etiquetes: